Oleg “Elektropop” Nejlik, en TV4-produkt

Ingen kan väl ha missat fenomenet med Oleg “Elektropop” Nejlik i Idol igår? Han gick från helt okänd till superkändis på två minuter, tack vare att han råkade se kön till uttagningen när han och kompisgänget skulle gå på skansen och “klappa djuren”. Hans facebook-sida fick inom en halvtimme över 30 000 fans (just nu 46 992 fans).

Jag gillar verkligen låten, har du mot förmodan missat den ligger videoklippet längst ner i inlägget! Man blir glad av att höra den, Oleg är en riktig underhållare. Men ändå ringer det en varningens klocka, och det var en kollega på jobbet som nämnde varför. Det är TV4 som “äger” Oleg “Elektropop” Nejlik, och han är “bara” ett sätt att locka tittare till programmet. Oleg kommer aldrig att vinna Idol, han ska bara se till att TV4 tjänar så mycket pengar som möjligt. Vilken annan artist från Idol har fått länkar från Idol-sajten till Itunes, Spotify mm? Ingen! Vilken annan artist har så totalt dominerat Idol-sajtens förstasida? Ingen! Vilken annan artist har fått flera låtar upplagda på Idol-sajten? Ingen!

Anledningen måste vara att TV4 äger Oleg “Elektropop” Nejlik och hans produktion! Efter att ha lyssnat på singel-versionen på Spotify är jag också tämligen övertygad om att det är Alexander Bard som har producerat.

 

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.