She’s Cake – Next big thing

Nu ska jag tipsa om the next big thing i musiksverige, det är bandet She’s Cake från Hedemora. Fyra grabbar i slutet av tonåren som spelar hård musik med både glädje och utstrålning. Under våren har de deltagit i musiktävlingen Rockkarusellen, där de tog sig vidare via en länsfinal till riksfinalen som går av stapen på Tyrol i Stockholm den 28 maj. Missa inte det, du köper biljetter här.

She’s Cake spelar gärna covers och har en förkärlek till Green Day, men det är när de spelar sina egna låtar som de är allra bäst! Jag såg dem i fredags, på Ungdomens hus här i Hedemora, där de uppträdde för en liten men entusiastisk publik. Något som är unikt är att de inte verkar ha någon sångare, utan alla utom trummisen turas om att leda sången, och alla är med på kör. Att ha tre duktiga sångare gör ju att de får fram en hel del trevliga stämmor på låtarna, och när alla tre vrålar “crazy ideas come from crazy people” låter det fantastiskt, och ännu bättre blir det när hela publiken vrålar med.

Jag tror att She’s Cake kommer att gå långt, riktigt långt! Jag förutspår att de vinner Rockkarusellen och får åka på en Sverigeturné med 16 stopp (inklusive ett i Finland). Deras första album släpps till julen 2011 och säljer guld första veckan. Nästa vår tar killarna studenten, och spelar på festivaler i hela Sverige under sommaren och sen är karriären igång.

Någonstans här på vägen bestämmer de sig för att de behöver en hemsida, och då är jag tillgänglig! Här nedan kan du få ett smakprov, berätta vad du tycker om She’s Cake.

Ps. Tack Victoria Roxendal för den fina bilden Ds.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.