Stolt svensk!

Idag läste jag ett inlägg på Facebook, där en kompis till mig skrev “man får vara stolt svensk utan att va rasist va?

Jag svarade honom att naturligtvis får man det, det är stor skillnad på att vara stolt svensk och att vara rasist! Jag är stolt svensk, när Tre Kronor tar silver i hockey-VM, när Zlatan gör mål, när Eric Saade kommer trea i melodifestivalen, när Volvo ökar sin försäljning och andra liknande saker.

Jag är också stolt svensk för att vi har ett fungerande socialt skyddsnät. Det har naturligtvis brister, men är ändå bättre än i många andra länder. Jag är stolt svensk när kronan stärks. Jag är stolt svensk eftersom vi har ideella idrottsföreningar och en kommunal musikskola och att det är obligatoriskt för skolbarn att lära sig simma.

Jag är också stolt svensk när vi välkomnar nya svenskar med öppna armar. På nationaldagsfirandet i min hemstad (Hedemora) välkomnar vi nyinflyttade invånare oavsett om de har flyttat inom landet, eller är nya i Sverige. Jag tycker det är ett mycket trevligt inslag, och det gör mig glad och stolt att få vara en del av det.

Jag har en sån liten flagga som man fäster på väggen, den sitter ovanför ingången till min altan och den har jag eftersom jag är stolt svensk. För mig symboliserar flaggan ovanstående och jag ser inget fel med det.

Det är stor skillnad på att vara stolt svensk och att vara rasist, och det har med synen på andra människor att göra.

Det skrämmer mig att Sverigedemokraterna har fått en plats i vår riksdag, och att de uppenbarligen är såpass korkade att de tror att gemene man håller med dem. Titta bara här nedan så ser du ju tydligt hur korkade de är:

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.