Sanningen om SFI-bonus

OBS! SFI-bonusen verkar ha avvecklats helt, enligt ett förslag som finns att läsa här: http://www.regeringen.se/rattsdokument/departementsserien-och-promemorior/2013/09/ds-201361/

Följande information sprids just nu på Facebook:

SERIÖST???
Invandrare får 12.500:- i bonus för att lära sig svenska. Nu är det nån jävla idiot som vill höja till 25.000:- !!!??? Samtidigt läser man om våra gamla som inte kan få ett kokt ägg om dagen eller grädde och sylt till pannkakor, för det är för dyrt!!!??? Men varför i helvete ska vi ha det så här??? Ingen säger nått…!!! Kopiera och sprid vidare om du tycker detta är för jävligt! Ska tillägga att jag INTE är rasist, men Sverige ska väl för fan inte förbise sina gamla som byggt upp detta land!!!???

Som vanligt är det bara rasistisk propaganda som sprids, ett sätt för Jimmy Åkesson och gänget att skapa upprördhet över orättvisor som inte ens existerar. Genom att sprida falska rykten om att invandrarna får en massa pengar i bidrag kommer naturligtvis fler att tycka illa om invandrare, som ju är en extremt privilegierad grupp i vårt samhälle (OBS! Ironi).

Det är klart att det finns sanning i det som skrivs, det gör det  ju alltid. Visst har vi invandrare i sverige, och visst har vi gamla. Faktiskt finns det mer sanning i det, vår äldrevård är inte vad den har varit och framför allt inte vad den borde vara. Faktum är att det också finns en SFI-bonus, och att det är “nån jävla idiot” som vill höja den.

Nu ska vi dock reda ut några saker, vi börjar med SFI-bonus. Så här står det att läsa på skolverkets hemsida:

Sfi-bonus innebär att vissa nyanlända invandrare (folkbokförda från 1 juli 2010) som slutfört kurs 1B, 2C eller 3D inom sfi kan bli beviljade en bonus. Beroende på vilken kurs den studerande har slutfört kan hon eller han beviljas 6000, 8000 eller 12 000 kronor.

Är det någon som ser skillnader mellan sanningen och påståendet? Nyckelorden här är VISSA och KAN. Titta också på summan, den siffra som står i den rasistiska propagandan är högre än maxbeloppet! Förvisso inte så mycket, men ändå.

Läser man dessutom vidare (vilket den stora massan aldrig gör) visar det sig också att man måste få godkänt i kursen inom 12 månader från att kursen startade och inom 15 månader från folkbokföringsdagen. Det säger rasisterna inget om?

Hur var det nu med den här höjningen, vem är det som har föreslagit den och när slår lagändringen igenom? Det är signaturen “kristen” som föreslår det i en insändare i Östgöta Correspondenten. Ett utdrag ur texten lyder såhär:

för att stimulera fler nyanlända invandrare att börja studera svenska, göra större ansträngningar för att snabbt lära sig det svenska språket och därmed förbättra möjligheter att få ett arbete.

Jaha, för att öka förutsättningarna för arbete? Ungefär som jobbskatteavdraget? För vad händer med den svenska samhällsekonomin om invandrarna (hemska tanke) får jobb? Då kanske dom betalar skatt och bidrar till den svenska välfärden, och så kan vi ju inte ha det!

Nej det är klart vi inte kan ha det så, för alla rasister vet ju att om det är två saker invandrare gör så är det att dom

  1. Tar våra jobb
  2. Lever på bidrag

Nog om kritik på våra stackars rasister, dom kan inte ha det så lätt. Den rasistiska propagandan har i alla fall rätt om en sak, äldrevården kan bli bättre! Jag har en idé om var vi kan få tag i pengarna till att förbättra den också, men det får bli ett annat inlägg.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.