Färgen på min skärm försvann- hur får jag tillbaka den?

Här kommer ett gästblogginlägg från Daniel Henningsson, som driver sidan Teknikfreak- Din Teknikblogg! Sidan är öppen både för “riktiga teknikfreaks” och andra, som inte är lika teknikintresserade. Vi bloggar om de senaste tekniknyheterna, guider, recensioner, tips & trix m.m. Välkommen att hänga med i teknikens underbara värld!

Ibland hittar man vissa snabbkommandon, som man inte hade en aning om att de fanns. En dag på jobbet när jag satt och jobbade med våra nya prislistor och körde väldigt mycket kopiera och klistra in fram och tillbaka, blev mina skärmar helt plötsligt helt svartvita. Man såg precis samma innehåll som man brukar på dem, men den stora skillnaden att all färg var borta och ersatt av svartvitt istället.

Jag hade aldrig varit med om detta innan och började genast försöka lösa det genom att starta om datorn och lite andra sådana grejer, som man brukar testa när det strular. Jag googlade, men hittade ingen lösning. Kontaktade därför våran IT-avdelning och efter att ha testat en hel del olika saker hit och dit hittade vi till sist lösningen. Genom kortkommandot Ctrl + Windows + C aktiverar man nämligen gråskala. För att få tillbaka det igen kör man precis samma kommando igen, så blir skärmen i färg igen.

Detta är helt klart ett irriterande problem när man råkar ut för det och inte har en aning om hur man ska få tillbaka färgen igen. Om man vill skoja med någon som inte har en aning om detta, kan det såklart också vara lite kul. Men passa dig för att skoja med sådana som inte kan ta ett skämt. För man kan bli lagom frustrerad när detta inträffar.

Hoppas att detta tips kan hjälpa er som hamnat i denna jobbiga situation.