Hur jobbar du med WordPress?

Jag har fått en fråga från Otto (a.k.a. InternetBloggaren), som undrar hur jag jobbar mot kunder med WordPress. Självklart svarar jag på frågor från mina läsare.

På mitt företag (CRS Webbproduktion) använder vi till stor del WordPress för att producera hemsidor till kunder. Det gör vi eftersom WordPress är så enkelt att jobba med, både för oss och för kunderna.

Exakt vad jag egentligen gör beror mycket på kunden. Det är allt från en enkel installation, med ett färdigt tema till unika teman med anpassade plugins. Det är kundens behov och budget som avgör. Det jag framför allt tycker är bra är att funktionerna för innehållshantering finns färdiga.

Otto frågar också om man får ta bort footer-länkarna till WordPress och teman som ligger med från början. Svaret är ja, länken till WordPress får man ta bort. Hur det är med länken till temat borde bero på temats licens. Oftast är det inga problem.

Jag hoppas att Otto är nöjd med svaret, annars får du höra av dig igen med nya frågor.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.