Viktiga WordPress-plugins

Nu är vi hemma i vinterlandskapet igen, och det känns ju inte speciellt inspirerande.

Det var sådär lagom roligt att skrapa fram bilen under snötäcket, med snö upp till knäna, iklädd sommarskor och höstjacka, utan vare sig mössa eller vantar.

Jag kan ju erkänna att jag längtade tillbaka till Malta när jag stod där och frös.

Lite skönt är det att vara hemma igen, framför allt har jag saknat Ronja och våra kattungar. Igår började vi julpynta här hemma, och lyssna på julmusik. Man måste ju försöka hitta julstämningen någonstans, även om det inte är lätt när man befann sig på en medelhavsstrand för mindre än en vecka sedan.

Jag har börjat dagen (ja jag har varit igång i snart två timmar) med att göra ett WordPress-paket färdigt med de plugins jag behöver. Detta för att ytterligare kunna strömlinjeforma processen att sätta upp en ny sajt åt mina kunder.

Här är de fem viktigaste som jag använder:

  1. Akismet – Spamskydd
  2. All in one SEO pack – Hjälper dig att tweaka för sökmotoroptimering
  3. Contact Form 7 – Det bästa kontaktformuläret
  4. WP Super Cache – Så sidan laddar snabbare
  5. Google Sitemap Generator – Skapar en Sitemap för Google (Webmaster Tools)

Det är ytterligare 13 pluggar i min lista, jag kanske presenterar några till en annan dag. Nu vill jag att du skriver ett inlägg i din egen blogg, där du presenterar din topplista över WP-pluggar, och länkar den till mitt inlägg, så får du en trackback-länk. På så vis får vi ett nätverk av topplistor.

Här är några andra listor jag hittade:

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.