Leksing tills jag dör

Jag är Leksing tills jag dör! För mig är det helt självklart, man byter inte favoritlag. Det spelar ingen roll att vi har spelat tio år i Allsvenskan, för oss Leksingar gäller Passion oavsett division. Leksand är laget i mitt hjärta och jag följer er i vått och torrt, men jag blir så jävla förbannad

Ikväll förlorade vi mot Tingsryd. Tingsryd! Sug på den ett tag… Tingsryd? Tingsryd som ligger fyra bakifrån i tabellen, när en vinst hade kunnat ge oss en tredjeplats i tabellen, en tredjeplats som betyder kvalseriespel. Hur fan går det till?

Nä men ibland förlorar man, that’s the name of the game“. Ja absolut, det köper jag. Ibland förlorar man, men på kort tid har vi nu förlorat mot Tingsryd (fyra bakifrån), Sundsvall (näst sist) och Borås (sist). Ska man tolka det hör vi hemma i division 1, tillsammans med Hedemora SK. Jag vägrar köpa det!

Vad är det som gör att Leksands IF, laget i mitt hjärta, kan vinna mot topplagen, men förlorar mot bottenskrapet? Jag är helt övertygad om att det handlar om attitydproblem! Ett klassiskt exempel på underskattning… Det verkar precis som att Leksandsspelarna tror att dom är tillräckligt bra för att vinna utan att anstränga sig.

Well I’ve got news for you! Hockeyallsvenskan är en av världens tuffaste serier, där lagen har allt att vinna. Alla lagen är riktigt, riktigt bra och kommer att kämpa varje match för att plocka viktiga poäng. Alla lag, utom Leksand?

Leksand sparkar spelare, och nyligen även tränarna, men vad kommer istället? Vi sätter dit tredjetränaren och sportchefen! Nej jag vill se lite satsning på tränarfronten också, nedan är en video med en tränare som jag skulle uppskatta, och som jag tror skulle kunna göra skillnad i laget. Videon är över 2 minuter lång, men har bara 40 sekunder innehåll.

Vad tycker du, vad ska Leksand göra för att ta sig till toppen, i Elitserien där de hör hemma?

http://www.puckworlds.com/2011/4/5/2092403/the-kvalserien-one-of-hockeys-best-ideas

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.