Map of Moscow

Jag älskar musik! Jag tycker om att lyssna på ny musik, och när jag hittar något bra vill jag berätta för hela världen om det.Tidigare har jag ju tipsat om punkrockarna She’s Cake, har du inte läst om dem så gör det nu.

Nu har det hänt igen, den här gången är det bandet Map of Moscow som har släppt ett självbetitlat debutalbum. Jag har haft turen att känna gitarristen Tobias sedan länge, och eftersom jag fullständigt älskade deras singel Sleep Alone tjatade jag till mig ett ex av albumet en dag innan det släpptes officiellt. Han önskade dock en recension på min blogg, och det ska han såklart få.

Singeln Sleep Alone fick mig att tänka på Depeche Mode av någon anledning. Jag påpekade också detta för Tobias som inte själv hade tänkt på det, men hörde det när jag påpekade det. Han tog det som en komplimang, vilket han naturligtvis gjorde helt rätt i. Den stora frågan var egentligen om Map of Moscow skulle kunna följa upp en helt fantastisk singel med ett lika bra album, eller om dom skulle bli ett one hit wonder. Helt ärligt måste jag säga att jag blev positivt överraskad av albumet, det är riktigt bra hela vägen. Alla låtar är inte lika magiska som Sleep Alone, men jag tror inte det har släppts ett album med bara magiska låtar sedan Master of Puppets (1986). Alla låtar är riktigt bra, jag har lyssnat igenom det flera gånger. Naturligtvis lyssnar jag inte på CDn utan via Spotify, så bandet tjänar en slant (om än minimal).

Nu tycker jag du springer i väg till närmsta musikaffär, ber att få lyssna på Map of Moscows platta, och om du gillar den (vilket jag förutsätter att du gör) så köper du den!

Nähä, det fungerar inte så idag? Gör så här då, nedan har jag bäddat in den officiella videon för Sleep Alone, titta på den, och om du gillar vad du hör, gå vidare till Spotify och lyssna på hela albumet. När du har förstått att Map of Moscow är helt fantastiska, spring iväg och köp skivan på itunes eller cdon.com. Och glöm för guds skull inte att skriva vad du tycker om Map of Moscow, bandet och albumet, här i kommentarerna!

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.