Byta relationsstatus på facebook

Har du någonsin bytt relationsstatus på facebook, eller sett någon av dina vänner göra det, så vet du precis som jag hur kommentarerna haglar. Är det en positiv förändring kommer gratulationerna att svämma över din logg. Är det en förhållande som gått i krasch kommer beklaganden, kramar, tröst osv.

Men hur ska du bete dig om du vill ändra din officiella relationsstatus (för du vet att det är det som står på facebook som är den officiella uppgiften?) utan alla kommentarer? Jag känner till exempel en kvinna som varit gift i många år, men utan att ha uppgett det på facebook. När hennes man ändrade status ramlade gratulationerna in, och det känns ju rätt löjligt när dom varit gifta i över tio år.

Det du behöver göra först är att ställa in så att bara du ska kunna se din relationsstatus. Gå till din profilsida, och klicka på “Uppdatera information”. Leta på rutan “Allmän info” och klicka på redigera. Väl där klickar du på sekretess-symbolen vid din relationsstatus för att ändra sekretess. Här ska du välja “Bara jag”, så att bara du kan se den. Det kanske låter märkligt, men bara gör som jag säger 😉 Glöm inte att spara inställningen.

Nu kan du ändra din relationsstatus utan att någon märker det.

Nu tänker du kanske att vad är vitsen med det här, om ingen kan se det. Det är en bra tanke, men poängen är att nu kan du ändra tillbaka sekretessinställningen så att de du vill kan se din ändrade relationsstatus. Eftersom du inte gör någon förändring av statusen kommer det inte att dyka upp i någons feed, men om man tittar på din profilsida står det din korrekta relationsstatus.

Fiffigt va? Stort tack till Michaela som berättade detta för mig.

UPPDATERING

Tydligen dyker det ändå upp i feeden, men om du låter det gå en stund (kanske ett par dagar) innan du byter sekretessinställning så hinner det försvinna från dina vänners förstasida, eftersom det dyker upp vid den tidpunkten när du ändrade relationsstatus.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.