Nej se det snöar

Det är bara tre dagar kvar till julafton, och snön ligger vit på taken. Här i Dalarna där jag bor är det inget konstigt med snö på jul. Jag kan faktiskt inte minnas att det har varit snöfritt någon julafton. Ett år minns jag att jag var besviken över att det var barmark när jag gick till sängs den 23e men när jag vaknade på julafton snöade det.

I år har det kommit en hel del snö, och framför allt kom snön tidigt. Det har varit den kallaste förvintern på 150 år, källa, källa, källa, källa, källa. Fortfarande kan jag inte förstå hur kollektivtrafiken överraskas av detta år efter år. Vi kan läsa i tidningarna om snökaos och trafikolyckor, inställda flyg och försenade tåg.

Ska det vara så svårt att bara köra lite försiktigt? Sänk farten, håll avstånden!

Visst, jag har själv lyckats sätta bilen i en snövall i vinter. Det kan hända den bästa (tydligen). Skillnaden är att jag höll låg hastighet, kanske 15 km/h (innan jag ställde mig på bromsen), så det blev inga skador varken på bilen eller på mig. Det var bara snövallen som fick ett litet märke efter min bil.

Bilden till inlägget är taget av Lillan Magnusson.

Just ja, jag lovade ju att redovisa hur det går i min jultävling också. Jag lockade ju med en länk till den som leder, eftersom jag vet att flera av dem som läser min blogg jobbar med sökmotoroptimering. Faktum är att en av dessa nappade på det hela, och faktiskt har tagit ledningen, det är Wedholm som håller taktpinnen för stunden.

Nu kanske du tänker att det är för sent att ge sig in i tävlingen, men faktum är att det har gett väldigt lite trafik. Wedholm har gett mig två unika besökare. Det är inget stort försprång att ta igen. Du får alltså både länkar från min blogg och en fin middag om du vinner.

Förresten, har du mycket snö hos dig?

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.