Facebook lanserar ansiktsigenkänning

Japp, facebook har tydligen utvecklat ansiktsigenkänning, för att underlätta taggningen av fotografier. Jag ser en klar fördel med att jag lättare får kontroll på vilka bilder på mig som finns uppladdade på facebook.

För det första så får ansiktet en liten highlight, vilket gör att det är lättare att se vem man taggar. För det andra föreslår facebook vem det kan vara, baserat på andra taggade bilder. För det tredje känner facebook av om du laddar upp flera bilder på samma person, och låter dig tagga alla samtidigt.

Tanken med detta är naturligtvis att fler bilder ska bli taggade, taggade bilder gör att man lättare hittar nya vänner och facebook stärker sin position.

Alla paranoida skyddare av integritet, och konspirationsteoretiker där ute kan känna sig lugna. I samband med att detta lanseras så kommer en ny privacy setting där du kan välja om ditt ansikte ska kunna kännas igen. Personligen tycker jag att detta är en jättebra idé, och kommer garanterat att använda detta. Kanske är det någon long-lost klasskompis som har laddat upp ett klassfoto som jag hittar den vägen.

Jag vill gärna höra din åsikt om detta. Lämna en kommentar!

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.