Vad i h***ete är det han skriver?

Tack @sokmotorkonsult för att du gjorde mig uppmärksam på detta. Ulf Nilsson skriver en krönika i expressen igår:

Faktum är att vi, ja, svenskarna, faktiskt är på väg att avskaffa oss, om än sakta. Obs! att nu raljerar jag inte längre. Sverige har sen länge minskande befolkning, ja, om vi ser till pursvenskar. Varje par föder statistiskt sett färre än två barn, lika med minskning. Våra invandrare, numera omkring 20 procent, av vilka 400 000 muslimer (varav de allra flesta naturligtvis inte är islamister), föder betydligt fler. Det är oundvikligt att det muslimska inflytandet växer.

Jag tycker det här låter otäckt likt nynazisternas propaganda om att invandrarna kommer att ta över. Visst, vi går mot ett mångkulturellt samhälle men måste det vara något negativt? Det mångkulturella samhället för med sig mycket positivt. Själv är jag förtjust i mat (och därför överviktig) och jag är oerhört tacksam för kebab, pizza, sushi, paella, nasi goreng och allt vad det heter.

Jag blir oerhört illa berörd när jag läser sånt här i en av våra största tidningar. Visst finns det terrorism i hela världen, men islam är en religion, inte en terroristorganisation. Och jag läser kommentarer hos parlimentprincess att “alla muslimer är inte terrorister, men alla terrorister är muslimer”, därför gillar jag  @skäggbloggens tweet:

Nazister brukar spränga åklagares bilar, inte terrorism då tydligen. Man måste ha skägg. Och utländskt namn. Inte Ronny.

Tyvärr har Alexandra Brunell (som twittrade äntligen efter bombdådet) bytt kommentarssystem på sin blogg, så kommentarerna går inte längre att hitta där. Tydligt är i alla fall att att främlingsfientliga organisationer utnyttjar detta för att göra oss rädda för muslimer, men kom ihåg att muslimer inte är farliga.

Vi ska naturligtvis inte tro att vi går säkra från terrorattacker, vilket ju uppenbarligen har bevisats, och terrorismen måste bekämpas till varje pris! Men kom ihåg att det är terrorism vi ska bekämpa, inte islam.

Intressant statistik, som jag tyvärr saknar källa på (upplys mig om källan):

Europols statistik över terrordåd i Europa 06-09:
Total number: 1770
Islamic: 6 (0.34%)
Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90.17%)
Left Wing: 106 (5.99%)
Other/Not Specified: 62 (3.50%)

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.