Extravalet inställt

Det blir inget extraval i mars, eftersom regeringen och Alliansen nu kommit överens om hur det parlamentariska läget ska hanteras. Läs Socialdemokraternas pressrelease här.

Kort innebär detta ett samarbete när det gäller försvars-, miljö- och pensionspolitik, samt att man möjliggör för en minoritetsregering att få igenom sin budget trots att Sverigedemokraterna gör sitt bästa för att förstöra.

Jag tycker det är en bra överenskommelse, som faktiskt låter folket bestämma. Den regering som nu sitter har förvisso inte egen majoritet, men det var den regeringskonstellation som fick störst förtroende.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.