WordPress 3.1

Då var Ordbajsarn uppgraderad till WordPress 3.1, installationen gick helt utan problem. Det ska bli intressant att testa lite hur de nya funktionerna är. Den ska ju bland annat ha en toolbar för administratörer. Det har jag ju tidigare löst med ett plugin, men det ska jag inaktivera nu för att testa det inbyggda.

Mest nyfiken är jag på internlänkar, som tyvärr Tommy K Johansson rapporterar om att de inte fungerar. När jag infogade länken till Tommys blogg kan jag i alla fall konstatera att dialogrutan är mycket trevligare än tidigare. Bara för att testa måste jag också länka till inlägget jag skrev när jag slutade mitt liv som anställd. Det fungerar alldeles utmärkt för mig att göra länken, tyvärr verkar det som att länkningen fortfarande är URL-baserad. Vad menar jag med det? Jo, om adressen till sidan som länken pekar till skulle ändras, så blir länken trasig. Det är lite synd faktiskt.

Hur som helst var det mycket lättare att skapa internlänkar nu. Har du provat WordPress 3.1 ännu? Vad tycker du om det?

  • Installerade även jag till 3.1 på flertalet bloggar. Känns inte som några jättestora nyheter men alltid trevligt med nya saker som görs snyggt ála WordPress-stil. Toolbaren känner jag igen från wordpress egna system på wordpress.com men inget som jag känner att jag saknat innan. Intern länkningar har jag inte provat men är väl trevligt, såg egentligen inga problem med att länka internt innan men kan saker göras smidigare så go for it.

  • Har inte hunnit installera WP 3.1 ännu =/ Men man får väll göra det då! 😀

  • Jag ska uppgradera snart men är som vanligt nervös att jag ska sabba något med temat. Nu har jag iofs bytt namn på default-temats mapp så det ska inte vara några problem med överskrivning.

  • Pingback: WordPress 3.1 | Liveflödet()

  • Pingback: WordPress 3.1 | Tnyholm()

  • Pingback: WordPress 3.1 | Feedpublisher()

  • Pingback: Ordstrid » WordPress 3.1()