Synkronisera iPhone

Jag har nyligen köpt en ny dator, som en del i mina mål inför 2011. Jag lovade ju att jag skulle bli mer miljövänlig, så nu har jag en dator med Intel i7-processor, LED-skärm och SSD-disk, som ska vara med strömsnåla. Jag vet inte hur stor skillnad det här gör, men jag drar mitt lilla strå till stacken i alla fal.

Jag har ju en iPhone, där jag har samlat på mig en hel del bra program, massor av bilder och hela min musiksamling. Dessutom min hemmagjorda ringsignal, introt från “Ensam vinner krig” av Hofors-bandet Radioaktiva Räker (lyssna på deras Bakom Spegeln här).

Nu visade det sig att när jag synkroniserade min iPhone med min nya dator, på det vis som iTunes föreslår att man gör, så försvann all musik och många av mina program. Som tur är hade jag backup på mina bilder (de verkar inte ha raderats heller) och min kalender lagras i Google Apps for Domains. Det är ändå lite tråkigt att ha tappat en hel del program.

Nåja, man får se det positivt helt enkelt. Telefonen är rensad och har gott om plats för nya program. Tur att jag har hela min musiksamling på en nätverksdisk här hemma. Jag har faktiskt tagit mig tid att rippa alla mina CD-skivor. Uppskattningsvis tog det ca 30 timmar.

Nu är det dags att packa och slänga i sig en smörgås, för det är dags för innebandyträning. Bilden till inlägget kommer från Starshop, där du kan köpa ett skal till iPhone 3GS för bara 99kr.

Förresten, har du nåt tips på hur jag ska få tillbaka all information på min iPhone, så är det välkommet. Jag ser inget problem med att synkronisera den med min gamla dator, bara jag i framtiden kan synkronisera med den nya utan att något försvinner. Den som publicerar lösningen i en kommentar här får en hyllningspost nästa vecka!

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.