En mäktig man

Ni som följer mig på twitter har kanske sett att jag dagligen twittrar om roliga historier. Det gör jag dels eftersom jag driver humorbloggen.net och vill ha trafik till den, och dels för att jag gärna delar med mig av allt det roliga. Ibland får jag nåt svar på det, och ibland är det någon som ReTweetar, dvs postar om mitt inlägg, så att de som följer honom/henne kan se det också.

Har du koll på hur twitter fungerar så vet du att man har (förhoppningsvis) followers, och det är framför allt dessa som ser vad jag skriver. Jag har för tillfället 143 followers, vilket betyder att när jag postar en länk, så är det potentiellt 143 personer som klickar på länken. Nu är mina followers inte så flitiga klickare, dom kanske har jobb att sköta eller nåt, vad vet jag. Några besökare per länk blir det i alla fall, och det är roligt.

Härom dagen handlade den roliga historien om “varför lärare dricker“. Den uppskattades av en mycket mäktig man, Nikke Lindqvist. Vet du inte vem Nikke är jobbar du uppenbarligen inte med sökmotoroptimering, du kan läsa på lite här. Hans retweet gjorde att trafiken till humorbloggen ökade med ungefär 1000% jämfört med vad den brukar ha.

Det känns skönt att ha så mäktiga followers, jag hoppas verkligen att det blir fler retweets av den kalibern.

Den fantastiska bilden på Nikke är tagen av Tobias Björkgren, tack för att jag får använda den.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.