Facebook success

Då har jag gjort min första succé på Facebook! Det gäller fan-sidan för cheerleaders of sweden som har gjort ordentlig succé de senaste dagarna. Det började i helgen, när vi var och fotograferade Cheerleader DM för Stockholms distrikt. Det började på lördagen, alltså dagen före tävling när jag postade ett inlägg på vår fan-sida:

Du har väl inte missat att vi finns på plats i Uppsala imorgon? Gilla detta inlägg om du också kommer att vara där…

Inlägget fick 12 gilla, vilket kändes helt okej. Vid det här laget hade vi strax under 300 fans. Under tävlingen på lördagen rapporterade jag kontinuerligt. Efter invigningen hade vi ett gäng bilder som ändå inte går att sälja, men där väldigt många personer syntes. Jag beslutade mig för att göra en kupp, och postade följande inlägg:

Jag har lite drygt åttio bilder från invigningen som kommer här på facebook om detta inlägg får 30 gilla!

Det stannade tyvärr på 17 gilla, men det är fortfarande riktigt bra. Jag fick blodad tand och fortsatte utmana våra fans under dagen. Lite senare tänkte jag bjuda på bilder från prisutdelningen och skrev:

Ge mig två nya fans och tio gilla på det här inlägget så bjuder jag på några bilder från prisutdelningen. Men det måste ske inom 30 minuter!

Det skedde tyvärr inte inom tidsperioden, men det ramlade in tre-fyra fans och kanske åtta gilla. Det var ju ändå helt okej och det var i och med detta som jag gjorde mitt geni-drag. Jag publicerade bilderna från invigningen, eftersom jag tyckte att jag fått ganska bra respons under dagen, dessutom med en ny utmaning:


Jag vet att jag sa att jag inte skulle lägga ut bilderna från invigningen, men ni var så snälla och följde mig idag så jag gjorde det ändå. Nu till nästa utmaning! Kan vi få 30 personer taggade i albumet från Stockholms DM 2011 så lägger jag ut några bilder från prisutdelningen också 😉

Det är här det händer grejer. Bilder taggas som aldrig förr, i skrivande stund är faktiskt 109 personer taggade i det albumet. Detta gör också att nya fans ramlar in i rasande takt. Naturligtvis lägger jag också ut bilder från prisutdelningen, eftersom det taggats enormt mycket. I albumet från prisutdelningen har vi just nu 87 taggade personer, och antalet fans är uppe i 489 just nu.

Nästa steg i min utmaning blir lite mer påtaglig:

Oj vad roligt att taggningen satte fart ordentligt. Fortsätt gärna tagga varandra, även fast vi redan nått upp till 30 (faktiskt 50). Kan vi få ALLA taggade så bjuder jag på klubbor på SM.

Här kommer vi alltså att fortsätta med taggningen på samtliga DM (fyra stycken) och förhoppningsvis får vi i princip alla taggade, och extremt många nya fans. En rimlig målsättning är nog 100 taggade från varje tävling, och 150 nya fans. Totalt hoppas jag att vi har över 1000 fans efter tävlingssäsongen, och att vi kan fortsätta aktivera fansen även när tävlingssäsongen är slut.

Jag får nog ta en sväng till nån lågprisbutik och köpa ett stort lager av klubbor till SM verkar det, men det är det helt klart värt.

Du har väl inte missat att vi finns på plats i Uppsala imorgon? Gilla detta inlägg om du också kommer att vara där…

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.