WordPress 3.1

Då var Ordbajsarn uppgraderad till WordPress 3.1, installationen gick helt utan problem. Det ska bli intressant att testa lite hur de nya funktionerna är. Den ska ju bland annat ha en toolbar för administratörer. Det har jag ju tidigare löst med ett plugin, men det ska jag inaktivera nu för att testa det inbyggda.

Mest nyfiken är jag på internlänkar, som tyvärr Tommy K Johansson rapporterar om att de inte fungerar. När jag infogade länken till Tommys blogg kan jag i alla fall konstatera att dialogrutan är mycket trevligare än tidigare. Bara för att testa måste jag också länka till inlägget jag skrev när jag slutade mitt liv som anställd. Det fungerar alldeles utmärkt för mig att göra länken, tyvärr verkar det som att länkningen fortfarande är URL-baserad. Vad menar jag med det? Jo, om adressen till sidan som länken pekar till skulle ändras, så blir länken trasig. Det är lite synd faktiskt.

Hur som helst var det mycket lättare att skapa internlänkar nu. Har du provat WordPress 3.1 ännu? Vad tycker du om det?

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.