Synkronisera iPhone

Jag har nyligen köpt en ny dator, som en del i mina mål inför 2011. Jag lovade ju att jag skulle bli mer miljövänlig, så nu har jag en dator med Intel i7-processor, LED-skärm och SSD-disk, som ska vara med strömsnåla. Jag vet inte hur stor skillnad det här gör, men jag drar mitt lilla strå till stacken i alla fal.

Jag har ju en iPhone, där jag har samlat på mig en hel del bra program, massor av bilder och hela min musiksamling. Dessutom min hemmagjorda ringsignal, introt från “Ensam vinner krig” av Hofors-bandet Radioaktiva Räker (lyssna på deras Bakom Spegeln här).

Nu visade det sig att när jag synkroniserade min iPhone med min nya dator, på det vis som iTunes föreslår att man gör, så försvann all musik och många av mina program. Som tur är hade jag backup på mina bilder (de verkar inte ha raderats heller) och min kalender lagras i Google Apps for Domains. Det är ändå lite tråkigt att ha tappat en hel del program.

Nåja, man får se det positivt helt enkelt. Telefonen är rensad och har gott om plats för nya program. Tur att jag har hela min musiksamling på en nätverksdisk här hemma. Jag har faktiskt tagit mig tid att rippa alla mina CD-skivor. Uppskattningsvis tog det ca 30 timmar.

Nu är det dags att packa och slänga i sig en smörgås, för det är dags för innebandyträning. Bilden till inlägget kommer från Starshop, där du kan köpa ett skal till iPhone 3GS för bara 99kr.

Förresten, har du nåt tips på hur jag ska få tillbaka all information på min iPhone, så är det välkommet. Jag ser inget problem med att synkronisera den med min gamla dator, bara jag i framtiden kan synkronisera med den nya utan att något försvinner. Den som publicerar lösningen i en kommentar här får en hyllningspost nästa vecka!

 • I och med att du har kvar informationen på din gamla dator är det lättast att föra över all info från den till den nya och sedan synka.

  iTunes varnar när du synkar din telefon med en ny dator om att informationen kommer att ersättas med info från den nya datorn. (Se https://skitch.com/esse/rx4jd/skarmavbild-2011-02-17-kl-08.11.58)

  Detta gäller inte kalendrar och adressboken som synkroniseras även från iPhonen in i nya datorn (om du inte sagt något annat under de inställningar) och det gäller inte heller Appar där du får frågan om du vill föra över dem till nya datorn (https://skitch.com/esse/rx4jy/skarmavbild-2011-02-17-kl-08.13.00)

  Jag kan hålla med om att det inte är världens mest pedagogiska grej och egentligen borde man få frågan redan från början om man vill synka ALLT innehåll in i datorn innan iPhonen paras ihop.

  Skulle det vara så att man inte har kvar gamla datorn av någon anledning så kan man ladda hem alla appar var för sig igen genom att köpa dem på nytt. Då kommer iTunes Store meddela att du redan köpt dem en gång och erbjuder dig ladda hem dem kostnadsfritt.

  • Musiken och bilderna har jag kvar på gamla hårddisken, och säkerhetskopierat på nätverket. Mest irriterande att flera program försvann, och jag vet inte var jag hittar dem på gamla hårddisken heller.

   • Hej! De ligger i iTunes-mappen.

    • Jag hittar inte, det får vara helt enkelt

   • Och som sagt, laddar du hem dem igen så kostar de inget.

 • Apple i ett nötskal. Varför ska Apple bestämma att hur många datorer du vill synkronisera din iPhone med? Det är ju din telefon och dina datorer…
  Detta är ett exempel varför man ska välja öppen källkod.

  Angående en lösning på ditt problem….. Flytta all musik/bilder från den gamla datorn till den nya, sen gör en synkronisering. Borde inte det fungera?

 • Jag tror dessvärre du gjorde miljön en otjänst genom att byta dator över huvud taget. Räknar man in gruvdrift, tillverkning och transport m.m. så hade du nog kunnat köra din “energislukande” dator i ytterligare några år med samma miljöpåverkan.

  Nu dömer jag dig inte. Så insnöad miljövän är jag inte 🙂 Behöver du en ny dator så är det så, sen skadar det absolut inte om den drar mindre ström.

 • Jag har alltid varit emot att allting Apple gör eller släpper så ska ITunes vara centralpunkten. “Du måste ha ett ITunes konto för att kunna göra det eller det”.

  Apple är bara ett ruttet äpple som legat på marken för länge! 🙂

  Sen har jag också varit miljövänlig och beställt en ny dator med samma processor som du men dock ingen ssd utan fick nöja mig med en 7200rpm sata-II mekanisk, men den ska också vara strömsnål!