För helvete SJ

Vi läste så sent som igår om en 11-årig flicka som blev avvisad från tåget för att hon inte kunde uppvisa biljett, eftersom hennes syster (som var på toaletten) hade biljetterna. Vi kan idag också läsa att det var samma konduktör som en liten stund tidigare sålt biljetterna till flickorna. Hur dum i hela huvudet får man vara?

Självklart är det inte okej att åka utan biljett, men man slänger inte ett barn av tåget! Ens om hon inte hade haft biljett. Hur i helvete ska hon klara sig, i en främmande stad, i ett främmande land, utan pengar eller språk. Nu var det förvisso bara konduktören som inte förstod vad flickan sa, eftersom Gabrielle (65), som tog hand om flickan, uppenbarligen inte hade några problem att förstå henne.

Det är en skandal att sådant får hända, finns det ingen medmänsklighet?

Idag kan vi läsa att konduktören mår dåligt, men ärligt talat det skiter jag högaktningsfullt i. Att sen facket går ut och försvarar konduktören, det är i mina ögon helt obegripligt. Visst, det är dåligt av SJ att skylla på konduktören, när de uppenbarligen har bristande rutiner för sådant här, men att tycka att konduktören gjorde rätt är inte rätt väg att gå.

Idag läser vi igen om hur en kvinna tvingats lämna tåget då hennes betalning inte registrerats. Dagen efter en stor skandal händer alltså samma sak igen. Hur kan man låta det hända?

SJ:s reklamfilm blir mer och mer talande

  • Jag kan inte med ord beskriva vad jag tycker om SJ just nu! Så satans dåligt hanterat att man vill spy på det.

  • SJ tänker bara på pengar känns det som. Riktigt dålig stil. So what om hon nu inte hade färdbevis? Inte så att hela SJ går om kull bara för det..

    Aja, vi får ta detta med en nya salt av något slag..

  • Och Skånetrafiken är inte mycket bättre. 

    Senast igår sprang jag och en kompis efter bussen då chauffören hoppade över vår hållplats och bara körde vidare. Jo. Han såg oss.
    När vi hunnit fram till nästa hållplats där vi vet att rätt många hoppar på så hinner han precis stänga dörrarna, kollar på oss igen och kör sedan iväg.