För helvete SJ

Vi läste så sent som igår om en 11-årig flicka som blev avvisad från tåget för att hon inte kunde uppvisa biljett, eftersom hennes syster (som var på toaletten) hade biljetterna. Vi kan idag också läsa att det var samma konduktör som en liten stund tidigare sålt biljetterna till flickorna. Hur dum i hela huvudet får man vara?

Självklart är det inte okej att åka utan biljett, men man slänger inte ett barn av tåget! Ens om hon inte hade haft biljett. Hur i helvete ska hon klara sig, i en främmande stad, i ett främmande land, utan pengar eller språk. Nu var det förvisso bara konduktören som inte förstod vad flickan sa, eftersom Gabrielle (65), som tog hand om flickan, uppenbarligen inte hade några problem att förstå henne.

Det är en skandal att sådant får hända, finns det ingen medmänsklighet?

Idag kan vi läsa att konduktören mår dåligt, men ärligt talat det skiter jag högaktningsfullt i. Att sen facket går ut och försvarar konduktören, det är i mina ögon helt obegripligt. Visst, det är dåligt av SJ att skylla på konduktören, när de uppenbarligen har bristande rutiner för sådant här, men att tycka att konduktören gjorde rätt är inte rätt väg att gå.

Idag läser vi igen om hur en kvinna tvingats lämna tåget då hennes betalning inte registrerats. Dagen efter en stor skandal händer alltså samma sak igen. Hur kan man låta det hända?

SJ:s reklamfilm blir mer och mer talande

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.