Underbar kväll

Ikväll möter mitt kära Leksands IF, på hemmaplan, Almtuna IS. Det brukar vara jämna och roliga matcher. Tyvärr visas inte den matchen på TV, men det gör däremot Örebro-Mora så den ska jag se. Den börjar om bara ett par minuter faktiskt. Mora är ju Leksands IFs ärkerival, och Örebro leder Hockeyallsvenskan för tillfället, så det är som gjort för en Mora-förlust. Det sitter ju nästan lika fint som en Leksands-vinst. Dessutom har Viasat “pling-i-rutan” så jag kan hänga med hur det går för mitt Leksand också.

Efter hockeyallsvenskan är det dags för bronsmatchen i JVM11, dvs Junior-VM där Sverige möter USA. Jag hoppas verkligen att Patrik Nemeth och de andra gör en bättre match än de gjorde mot Ryssland i semi-finalen, annars kommer USA att fullständigt krossa dem. Matchen sänds på SVT24 klockan 21.30 och den får du inte missa.

Sist men inte minst är det finalen. Vi snackar fortfarande JVM och i finalen möts Kanada och Ryssland. Här sätter jag Kanada som solklara favoriter. Ryssland gick vidare till final mycket tack vare att Sverige gjorde en fantastiskt dålig match i semi-finalen. I den matchen borde småkronorna ha vunnit, i alla fall om de spelat som de gör när de är som bäst. Kanada körde över USA lika lekande lätt som ett godståg kör över en skogsmus, men trots det tycker jag att även USA var bättre än både Ryssland och Sverige. Det gör att jag tror att Sverige får svårt att ta med sig en medalj ikväll, och Kanada tar den ädlaste valören.

Så mina odds ikväll är:

Örebro – Mora 1
Sverige-USA 2
Kanada-Ryssland 1

Ledsen Sverige, men det är vad jag tror. Motbevisa mig gärna.

Förresten, tack kramochpuss för att jag fick låna bilden.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.