Patrik Nemeth

Då var småkronorna utslagna ur junior-VM 2011, efter en halvtaskig match mot Ryssland. Det är ju riktigt tråkigt att man blir utslagen, men faktum är att småkronorna inte håller måttet när det verkligen gäller.

Visst, matchen svänger fram och tillbaka, och jag ska inte sticka under stol med att jag jublade högt när Sverige gjorde 3-2 med bara 3:19 kvar av matchen. Faktum är dock att Ryssland långa stunder spelade ut Sverige och styrde matchen.

Jag vill dock skylla förlusten på Patrik Nemeth! Vad tillförde han egentligen ikväll? Jag skulle vilja säga ingenting! Han åker inte skridskor, han får inte passningarna dit dom ska, han är inte med i matchen. Helt enkelt borde Patrik Nemeth inte fått spela idag!

Tidigare i turneringen har han gjort mycket bra, det ska jag inte ta ifrån dig Patrik Nemeth. Det är en duktig hockeyspelare som garanterat kommer att gå långt, men just idag, i matchen mot Ryssland så håller Patrik Nemeth inte måttet!

Jag skulle faktiskt vilja hävda att om Patrik Nemeth hade blivit bänkad så hade Sverige varit klara för final nu. Jag kanske är hård mot honom, men faktum är att idag platsar du inte i småkronorna.

Varför envisas Roger Rönnberg med att låta alla vara med? Vi snackar ett världsmästerskap här! Om en spelare har en dålig dag ska han inte vara med och spela, end of story! Nej, Roger låter alla spela och tack vare det beslutet får Patrik Nemeth stå där med hundhuvudet och ta på sig skulden för förlusten.

Tråkigt skulle jag vilja kalla det.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.