Gott nytt år

Vi hade en riktigt trevlig nyårsfest här hemma. Ett trevligt sällskap på runt 10 personer som åt och drack gott och hade mycket trevligt. Men hur intressant är det egentligen att berätta om vår nyårsfest. Jag tar det kort, vid tolvslaget dracks det skumpa (inte champagne) och sköts ett par små raketer. Lördagen var tung.

Just nu börjar matchen mellan Leksands IF och Borås. Tyvärr har jag inte möjlighet att se denna match, men jag hoppas innerligt att mitt kära Leksand vinner. Jag läste nyss på expressens hemsida att Leksand söker ytterligare en center. Det är bra, det är dags att förstärka lite inför kvalserien. Det är dock viktigt att man inte glömmer bort de yngre spelarna som har gjort en bra säsong. Det finns ett gäng killar som säkert skulle ge allt för att få spela i elitserien.

Du har väl antagligen inte missat att vi har haft lite kallt här rätt länge. Jag smet ju från den värsta kylan till Malta, men det har varit ganska kallt medan jag har varit hemma också. Nu berättar aftonbladet att det ska bli töväder. Och nu gjorde Stefan Gråhns mål, Leksand leder med 1-0. Det var väl ingen överraskning att det skulle bli töväder? I min värld var det bara en tidsfråga. Jag hoppas att vi slipper slask bara, men erfarenhet från förra året säger ju att det tidiga snövädret minimerar tjälen, vilket gör att vattnet har någonstans att ta vägen när det töar.

Jag läser vidare att man kan få sparken för vad man skriver på Facebook. Det var väl inget konstigt? På svenska dagbladet läser jag att tre personer har fått sparken från Volvo för att bland annat har kallat sin arbetsplats för dårhus. Och så gör Leksand mål igen, denna gång är det Svedberg som sätter in den, 2-0. Det är klart att man måste få tycka vad man vill om sin arbetsplats, och vill man uttrycka det så borde det vara fritt fram också. Vi lever i ett fritt land, och vi har något som kallas yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Däremot har jag full förståelse för att personerna får sparken. Varför ska Volvo vara skyldig att låta dem jobba kvar, när de uppenbart inte trivs med det?

Jag läser också på dagens nyheters webbsida om ett plan som har störtat 8000 meter på ca 150 sekunder, men alltså inte kraschat. Anledningen var ett tryckfall, vilket kan resultera i syrebrist, som gjorde att piloten valde att dyka. Från ca 11000 meter till ca 3000 meter, och på så sätt säkerställa syrehalten i luften ombord på planet. Naturligtvis var det en skräckfylld upplevelse för passagerarna, men om alternativet är en säker död så måste ju skräcken vara bättre.

Ikväll är det semifinal i JVM, Sverige möter Ryssland. Spännande match, missa inte den!

Och Leksand gör 3-0 genom Enström.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.