WordPress Multisite

Jag har slängt upp en WordPress Multisite för att skapa en bloggtjänst. Den är just nu under beta-testning med fyra användare, och det verkar som att det fungerar bra. Den riktar sig till svenska cheerleaders, och är en del av varumärket Cheerleaders of Sweden. Bloggen finns på http://blog.cheerleadersofsweden.se

Eftersom jag vill jobba så lite som möjligt med tråkiga saker, och fokusera på min kärnverksamhet så sökte jag efter ett webbhotell som kunde erbjuda mig en färdig installation av WordPress Multisite. Detta gjorde jag via Twitter, en sen kväll. Jag ville nämligen också se vilket webbhotell som finns tillgängligt. City Network och eHoster hade OneClick-installers för WordPress, och lovade att fixa Multisite-konfigurationen nästkommande arbetsdag. Det är ju bra, men Binero lovade att fixa det under kvällen. Mycket riktigt hade jag en fungerande WordPress Multisite 00:31 på natten. Massor av Kudos till Binero!

Jag är helt inne på att prova fler webbhotell, det blir ju ett gäng sajter över tiden. Faktum är att jag har hittat en nisch som jag tror jag har hittat några nyckelord som betalar ganska bra, där konkurrensen inte är jättehög och antalet sökningar ganska hög. Det är inget jag kommer bli rik på, men jag tror att det är ett bra tillfälle att testa WordPress Multisite med domain mapping.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.