Sverige har barn som går till sängs utan att äta

Detta har cirkulerat på bland annat Facebook rätt länge:

Sverige har barn som går till sängs utan att äta… Äldre som går utan nödvändiga läkemedel… Psykiskt sjuka utan behandling… Familjer som går i ekonomisk konkurs… MEN VI DONERAR MILJONER TILL ANDRA LÄNDER UTAN ATT HJÄLPA VÅRA EGNA FÖRST!!! 99% av er kommer inte att ha modet att kopiera och återanvända denna texten, HAR DU???

Jag är en av de 99% som inte sprider den vidare på Facebook, men inte för att jag inte törs, utan för att jag inte håller med. Jag tänkte nyttja min blogg till att förklara varför, eftersom jag är lite inspirerad av kommentarer som signaturen Greger har lämnat här och här.

Svältande barn

99% kanske tycker att det är viktigare att svältande barn i andra länder får någon form av mat, än att bortskämda skitungar i Sverige, som inte äter upp maten “för det är äckligt” ska kunna få sin favoriträtt varje dag. Jag tvivlar på att det är speciellt många barn som svälter i Sverige, för att dom inte har råd att äta. Några finns det ju som har det knapert, men med vårt sociala skyddsnät så ska faktiskt ingen behöva svälta.

Gamla människor

99% kanske tycker att det är viktigare att barn och ungdomar i fattiga länder får utbildning, så de har en möjlighet att försörja sig när det blir äldre, så de faktiskt har någon chans att bli gamla, än att tvinga gamla människor i Sverige att äta medicin dom inte vill ha.

Psykiskt sjuka

99% kanske tycker att det är viktigare att investera i fred, förståelse och acceptans mellan människor i världen, än att jaga psykiskt sjuka i Sverige som helst vill hålla sig undan. Att söka psykhjälp är (tyvärr) extremt pinsamt för många människor, och att erkänna att man är “sjuk i huvudet” skulle aldrig gå för sig.

Fattiga familjer

99% kanske tycker att det är viktigare att hjälpa de verkligt fattiga människorna i världen, alltså de som har mindre än $1 om dagen att leva på, än att hjälpa fattiga familjer i Sverige som har svårt att få det att gå ihop med avbetalningarna på plasma-TVn, thailandssemestern, husvagnen, bilen, datorn, tuttarna och så vidare. Jag har ju sett Lyxfällan, hur synd det kan vara om människor.

Det är vad jag tycker om att vi donerar miljoner till andra länder. Och när du försvarar dig med ett jag är inte rasist, då frågar jag mig varför i h**vete du röstade på sverigedemoraterna!

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.