Dags att ta Sveriedemokraterna på allvar

 

Riksdagen har haft sitt första sammanträde sedan valet, och enligt en rapport jag läste i Svenska Dagbladet är det ingen som är speciellt imponerad över Sverigedemokraternas och Jimmie Åkessons närvaro. Men är det inte dags att ta Sverigedemokraterna på allvar? De ställde upp i samma riksdagsval som de andra partierna, de fick mer än fyra procent av rösterna och har på demokratisk väg tagit sig in i riksdagen. Det är inte ett skämt, det är på allvar!

Om du dessutom lyssnar på Jimmie Åkesson så är han extremt vältalig, en välputsad fasad utåt som får människor att lyssna. Och även om han inte tvekar en sekund att ljuga dig rakt upp i ansiktet för att få fram sitt budskap, så är problemen han belyser såna som vi alla känner igen. Vi har arbetslöshet i Sverige, det tar lång tid för invandrare att komma ut i arbetslivet och så vidare.

Därför vädjar jag till de andra riksdagspartierna att istället för att hoppa på Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna, besvara påståendena!

Det tar i genomsnitt sju år för en invandrare att komma ut i arbetslivet, säger Sverigedemokraterna! Jag vill kontra med att det tar i genomsnitt tjugo (?) år för en svensk att komma ut i arbetslivet! Alltså måste vi spara jättemycket pengar på invandringen.

Invandrarna kommer hit och tar våra jobb, säger Sverigedemokraterna! Ja det kan det absolut ligga något i, men hitta den svensk ungdom som är beredd att jobba 14 timmar per dygn, sju dagar i veckan för att få mat på bordet! Eller så kan du räkna på vad en pizza skulle kosta om pizzerian skulle drivas enligt svenska kollektivavtal.

Det finns många sätt att bemöta Sverigedemokraterna, men att bara trakassera dem för den rasistiska bakgrunden tror jag inte alls fungerar. Jag anser att det är dags att vi tar Sverigedemokraterna på allvar, och kommer med egna lösningar på de problem de pratar om. För vi har problem i Sverige, vi ska inte tro något annat.

Magnus Betnér har skrivit lite på sin blogg om Sverigedemokraterna, det hittar du här, här, här, här, här och här.

Hur tycker du att vi ska ta tag i problemet Sverigedemokraterna?

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.