Katter kostar pengar

 

Idag insåg jag att våra kattungar kostar väldigt mycket pengar. Vi har precis vaccinerat tre kattor, kastrerat och chipmärkt två, köpt speciell mat för katter med dåliga magar, och fyllt på lagret med kattsand. Totalt pris ungefär 4500kr.

Kastrering och chipmärkning är ju den stora kostnaden, och dessutom engångskostnader. Vaccineringen gör man årsvis, så det dröjer ett tag innan den kostnaden kommer tillbaka. Kattmat och kattsand räknar vi med att den räcker ungefär två veckor.

Den speciella kattmaten kostar betydligt mer än “vanlig” kattmat, men eftersom en av våra katter har så dålig mage att han inte hinner på lådan, så är det värt det. Med den här maten hinner han på lådan, och nu har han även fått vitaminer han ska äta för att ytterligare förbättra tarmfloran. Förhoppningsvis ska han bli helt bra.

Kattsanden vi använder är Everclean. Det är en parfymerad kattsand, och just nu använder vi en speciell sort för hushåll med flera katter. Vi har flera katter, närmare bestämt tio stycken! “Aw you crazy cat-people”, tänker du kanske? Ja det har jag också tänkt ibland, men det var faktiskt inte meningen att båda våra kattor skulle få varsin kull på väldigt kort tid. Men så blev det och nu har vi sju kattungar kvar här hemma. Tre har redan hittat nya hem, och en fjärde flyttar på söndag. Som mest hade vi alltså tretton katter här hemma.

Nu i veckan ska min sambo, som är fotograf, ställa upp fotostudion här hemma och fotografera katterna. Sen ska vi annonsera efter nya hem till våra kattungar. Hon har fotograferat de äldre kattungarna en gång tidigare, och tack vare de fina bilderna sålde vi några katter. Du kanske kommer ihåg att jag skrev om hennes hundfotografering tidigare?

Förutom det har jag även hunnit med ett planeringsmöte med en kund, samt lite vägledning i sökmotoroptimering med en annan. Det låter visst inte som att jag har gjort så mycket idag, men det har varit ganska fullt upp.

Nu tror jag att jag ska följa Nabils råd, i alla fall tills imorgon. Vad det är för råd? Att vänta!

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.