Gör inte politik av vädret

Jimmie Åkesson menar att det är oseriöst att göra politik av vädret, och jag ser också bland annat en kollega som på Facebook menar att han “har rätt i sak”.

Ja absolut har han “rätt i sak”, men saken är helt irrelevant och visar på hur pass dålig han skulle vara inregeringsställning.

Det är nämligen ingen som försöker göra politik av vädret. Det är klimatet politiken handlar om. Vädret kan vara en effekt av klimatet, men det är klimatet politiken handlar om.

Jag förstår detta, de flesta av politikerna förstår detta, jag är helt säker på att min kollega förstår detta (han är inte korkar på något vis). Jag tror faktiskt att till och med Jimmie Åkesson förstår detta.

Jimmie och hans parti har ingen klimatpolitik, inte någon genomtänkt och effektiv sådan iallafall. Därför är det taktiskt av honom att försöka skoja bort klimathotet. “En varm sommar är ju ingen global uppvärmning”, nej Jimmie, däremot är det över 400 månader som jordens medeltemperatur varit över normalt. Så det handlar inte om “en varm sommar”.

Jag är jävligt besviken på alla som går på den här typen av utspel. Snälla, se till att vi får ett vettigt regeringsalternativ i höst.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.