Festivalsommar – Lollapalooza kör i Stockholm

När en av världens största festivaler kommer till huvudstaden i sommar kan du förvänta dig en skön blandning av rock, punk, hip-hop och elektronisk musik. Konserten från Chicagos festivalsommar ges traditionellt i fyra dagar i Illinois, i Sverige körs den i tre. Den resande festen har lockat storpublik i bland annat Brasilien, Argentina och Tyskland. Nu är det Gärdet på Stockholm som bjuder upp till dans i slutet av Juni, där bland annat Foo Fighters, Mike Perry och Young Thug kommer uppträda.

London Punk festival kör i September och festivalens bokade band väcker nostalgikänsla, eller vad sägs om anti-pasti, Anti-Nowhere-League och Discharge? Bland de svenska festivalerna har Sweden Rock stående plats. Stockholm Punk Rock Weekend i mitten av September levererar punkband som är klart sevärda och ger ett bra avslut på sommaren.

Franz Ferdinand på Lollapolooza
Franz Ferdinand” (CC BY 2.0) by akasped

Lollapalooza tas till Sverige av Live Nation – musikfest utan dess like

Laleh, The Hives, Travis Scott och Chance the Rapper – superfestivalen levererar en imponerande uppställning. Sedan 1991 har festivalen lockat storpublik, sedan Jane´s Addictions sångare Perry Farrell startade den som en avslutningsfest för hans band. Nu är det en av de största musikfesterna i världen, som körts på tre kontinenter. I Sverige tycker skaparen själv att läget är fantastiskt, sant är oavsett att Stockholm i sommar kommer invaderas av musikälskare från både när och fjärran.

Sweden Rock Festival radar upp legender

Rockstjärnor engagerar. Artister som Jimi Hendrix, Guns N’ Roses och Motörhead har gjorts odödliga i allt från filmer, slots, – läs mer här– museum och skolor. Till Sweden Rock i Norje mellan den 5 – 8 Juni kommer artister som kommer leva för alltid. Kiss, Def Lepard, ZZ Top, Disturbed och Slayer är del av det imponerande schemat, som kan konkurrera med de allra bästa. Behemoth, Styx, Hammerfall och Danko Jones fyller upp – en kaxig avbytarbänk. Räkna med en förställning som ger det där lilla extra i Sölvesborg i början av Juni i år.

ZZ Top kommer till Sverige i Sommar
ZZ Top 7” (CC BY 2.0) by E Photos

I Göteborg kör Way Out West som vanligt i Slottskogen

Mellan den åttonde och tionde augusti förvandlas Slottsskogen till en av de bästa festivalerna i Sverige. I år är det bland annat Cardi B, the Cure, Blood Orange och Veronica Maggio som uppträder i festivalen som är ett måste för alternativ-scenen. Tillsammans med bland annat Lollapalooza och Storsjöyran arbetar festivalen med Dare To Care, ett initiativ mot sexuella övergrepp från Svensk live och RFSU.

London Punk Festivals line-up ger tårar ögonen för punkälskare

Som ett av de allra första banden från sjuttiosju-eran är Discharge älskat av fans över hela världen. De är ett enastående liveband som tveklöst ger en häftig show den 21 september i London. Klassiska band som Chron Gen och anti-pasti delar utrymme med nyare förmågor som Menace och Knock Off. En stenhård föreställning garanteras.

En helg i punkens tecken väntar i September

I två dagar i mitten av September ges en svensk punkfestival i Stockholm. Punk Rock Weekend har både inhemska och tillresta artister som inkluderar Angelic Upstarts, GBH och Skandalites. Den kommer hållas på Kraken och band från Finland, Sverige och England ger en skön mix av gammalt och nytt.

GBH spelar på Punk Rock Weekend
GBH” (CC BY 2.0) by Man Alive!

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.