Badat i Medelhavet

Jag har inte skrivit om det här, men ganska flitigt på både twitter och facebook. Jag är på Malta just nu och kommer att vara här ända till sjätte december. För dig som tänker “hur kan du berätta på internet att huset är tomt, nu vet ju alla inbrottstjuvar det” så kan jag tala om att huset är naturligtvis inte tomt. Katterna och dottern är hemma och behöver ständig tillsyn.

Vi har det riktigt bra här på White Dolphin Complex och servitören på restaurangen är underbar. Han gick precis förbi så nu ska han laga min öl, som uppenbarligen är trasig eftersom den tar slut så fort 😉 Det är min typ av servitör.

Vädret här var inte riktigt vad vi hade väntat oss, det är riktigt varmt på dagarna, och då menar jag riktigt varmt! Jag skulle vilja jämföra det med en typisk svensk sommar, det är varmt så man svettas i sin t-shirt på dagarna, men på kvällarna behöver man en långärmad tröja, om än tunn. Vi trodde det skulle vara kallare så det är angenäma problem vi har.

Idag var vi till Golden Bay, den finaste (enda) sandstranden på Malta. Det var inte många som badade, eftersom det blåste ganska kraftigt och vattnet i Medelhavet är ganska kallt. Som du ser på bilden så var jag i alla fall i vattnet, om än inte hela kroppen. Hade jag haft badkläderna med mig hade jag varit i hela jag, kallt var det inte.

Därefter tog vi bussen till Sliema som är en lite större stad. Det var egentligen inte så mycket att se, som vilken storstad som helst. Det som var en riktig upplevelse var bussen, här på Malta har de gamla uttjänta brittiska bussar, och den vi fick åka med från Golden Bay till Sliema måste ha varit från 60-talet någon gång. Det var riktigt fascinerande, och så kör dom som galningar. Inte bara bussarna alltså, utan alla! Men så är det väl här i Medelhavet, i trafiken har alla bråttom, men ingen annanstans. Jag gillar stilen.

Anledningen att vi är här är att jag har en dröm om att flytta hit, och sköta mitt företag härifrån. Därför valde vi också att åka hit i månadsskiftet november-december, för att se hur kallt det är här när det är kallt. Nu säger servitören att det är riktigt kallt i januari-februari så vi får väl göra ett besök i januari 2012 då. Det kan tydligen bli så kallt som 12° då, vilket ju fortfarande är ca 30° varmare än hemma.

Servitören tyckte att om vi vill veta hur det är här när det är som sämst så borde vi komma på sommaren när det är 40° i skuggan. Han har väl en poäng antar jag så den nya planen säger att vi håller oss i Sverige på sommaren och åker till Malta på vintern. Jag gillar svensk sommar, så kan jag få det klimatet året om vore det underbart.

Nä, nu har jag pladdrat färdigt för idag, jag återkommer lite senare i veckan.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.