Rapport från Sogeti Inspiration Day

Igår var jag ju på Sogeti Inspiration Day, och det var riktigt riktigt trevligt, och inspirerande förstås. Jag är dock ledsen att jag valde att gå på Sociala medier för affärsnytta eftersom det inte gällde mig alls. Det var inriktat på hur stora organisationer kan använda sociala verktyg för intern informationsspridning. Jag har svårt att se behovet för CRS Webbproduktion, som ju är en enskild firma där bara jag är verksam. Jag hade mycket hellre gått på Johan Lindfors föreläsning om molnet.

Helt sjukt inspirerande var Andreas Sjöströms föreläsning It’s like playing in a rock band. Andreas jämförde livet som utvecklare med livet som rockstjärna. Jag har aldrig sett det på det viset förut, men han har många poänger. Kort och gott en fantastisk föreläsare.

Jag hade också nöjet att stifta bekantskap med Patrik Löwendahl, som pratade dels om friktionsfri utveckling, och om Entity Framework – på rätt sätt. Mycket intressant, och jag kom att förstå att även om jag använder Entity Framework så gör jag det tyvärr inte på rätt sätt. I det förhållandevis lilla projektet jag använder Entity Framework, och på den relativt kraftiga servern, så gör det inget att jag gör fel. Det går bra ändå. Men det är ändå lite trist att inse att man gör fel.

Det innebär naturligtvis att det kommer en ny version av just den sajten inom kort. Jag funderar på att lära mig MVC3 på en gång. Kunskap är kul.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.