Alla som röstar på SD är inte rasister

Nej okej, det är säkert sant, men varför i helvete röstar de på SD då?

SD är ett nationalistiskt parti, och den nationalistiska synen bygger på att Sverige är till för “svenskarna”. Detta är inte min åsikt, detta finns att läsa i partiprogrammet. Svensk är man (enligt partiprogrammet) om man är född i Sverige, av svenska föräldrar, under förutsättning att man värnar om svensk kultur, svenska värderingar och sätter Sverige först.

Partiprogrammet säger också att även den som är född utanför Sverige kan bli svensk, om den personen tar till sig svensk kultur, svenska värderingar och har sin lojalitet gentemot Sverige. Däremot står det också i partiprogrammet att en del av “svenskheten” består i en “nedärvd essens” så helt svensk kan man inte bli som utrikesfödd.

I partiprogrammet står det också att en person kan upphöra att vara svensk, om man inte längre uppfyller kraven.

Hitler sa ju “Ein volk, ein reich”, dvs “ett folk, ett rike”, vilket är lite av grundidén i nationalismen.

Är alla som röstar på SD rasister? Nej
Är alla som röstar på SD nationalister? Nej
Är alla som röstar på SD idioter? Nej

Men SD är rasister, nationalister och (i viss mån) idioter, så den som röstar på dem stöttar detta.

Läs mer om nationalism här.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.