Vinterdäck på

 

Nu kommer vintern med stormsteg, och det är snart dags att sätta på vinterdäck på bilen. Personligen var jag duktig och satte på vinterdäck redan i fredags, då det kom lite snö. Jag skulle ju åka ända till Arvika, så jag tyckte det var bäst att byta. Det var lite lurigt väglag på sina håll, så jag är glad att jag hade bytt.

Man fick ju sätta på vinterdäcken för länge sedan, men jag tycker att det är dumt att göra det för tidigt också. Dels drar min bil mer bensin, dels sliter jag på mina fina vinterdäck och dessutom sliter mina dubbar på vägbanan. Det är en spännande avvägning att sätta på vinterdäcken i rätt tid, varken för tidigt eller för sent. Gör man det för sent är ju risken att man råkar ut för en olycka, eller åtminstone bli tvungen att byta däcken mitt i nån snöstorm. Det råkade jag ut för härom året, det var inte roligt.

Jag köpte nya vinterdäck förra året, så de får gå ett år till, kanske två också. Det beror lite på hur den ekonomiska sitsen i familjen ser ut när det är dags. Det kostar ändå några tusenlappar med nya däck. Ändå tycker jag att det är en prisvärd livförsäkring att ha fräscha däck. Du kan ju rädda både dig själv och dina medtrafikanter om du har bra däck.

Lämna gärna en kommentar och svara på följande frågor:

  1. När bytte/byter du till vinterdäck?
  2. Kör du dubbat eller dubbfritt?
  3. Hur ofta köper du nya vinterdäck?

Kör lugnt i vinter!

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.