Spotify redovisar vinst

För första gången redovisar Spotify vinst, hela 94 miljoner euro under fjärde kvartalet 2018, men det är inte vinsten i sig som är det viktiga för oss som inte äger aktier i bolaget, utan det är den stadiga tillväxten av användare.

På ett år har antalet användare ökat med över 25%, till över 200 miljoner. Även andelen användare som betalar för premium ökade, från ca 44% till ca 45%. Allt detta ger såklart större intäkter till Spotify, men för dig och mig innebär det något helt annat.

Mer pengar till Spotify betyder mer pengar till artister. Spotify behåller ca 30% av intäkterna och delar ut resten till oss som bidrar med innehåll. Fortfarande är utmaningen att nå ut till många, men fler användare gör det lättare.

Det är sånt här jag gör i mitt skivbolag, så om du vill ha hjälp att nå ut med din musik, hör gärna av dig.

Använder du Spotify, och vilken typ av abonnemang har du? Lämna en kommentar.

Källa: https://www.dn.se/ekonomi/miljardvinst-for-spotify/

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.