SEO och flytt till Teneriffa – Spanien

Jag heter Petter Hedman och idag gästbloggar jag här hos Stefan Bergfeldt. Jag tackar honom för chansen och inlägget kommer att handla om lite SEO samt vår flytt till Teneriffa, Spanien.

Jag har ju arbetat med Internet under flera år och har haft både bra och dåliga projekt, som de flesta andra webbentreprenörer. Jag har några projekt som ligger mig varmt om hjärtat och som genererar en liten inkomst.

De senaste åren har jag även arbetat inom vården och utbildat mig till undersköterska.

Det är ett stort steg från webben, men denna utbildning kommer att gynna mig vad gäller vår flytt då det finns många personer som behöver vårdhjälp på södra Teneriffa.

Vi har tänkt att vi skall bo i Los Cristianos. En före detta fiskeby på södra spetsen av Teneriffa och där drivs det rehab för reumatikersjuka svenskar sedan många år tillbaka.

Så, en blandning av SEO och Undersköterska får det bli.

En salig blandning, men det passar mig bra att få hjälpa till IRL med de som behöver vård, men även utföra sökmotoroptimering och skriva för webben för de som behöver den hjälpen.

Egna projekt kommer även vara i fokus.

Jag har alltid älskat att resa samt ha bott utomlands i flera perioder innan vi skaffade familj.

För tio år sedan cyklade jag genom stora delar av Asien. Det var ett riktigt äventyr, men nu skall vi ut på ett gemensamt äventyr är det tänkt.

Vi skall flytta till Los Cristianos med familjen.

Min fru är sjuk i fibromyalgi och mår riktigt dåligt här hemma höst/vinter/vår och hon blir sämre med tiden. Det fungerar inte längre att bo här tycker vi då tiden hon mår hyfsat minskar hela tiden och de sämre perioderna blir bara längre.

Vi har liksom inget val längre. Sverige är just nu inget alternativ för oss och då känns det bra och befriande att ha bestämt oss för en flytt utomlands.

Det finns arbete, bostad samt ett socialt liv nere i Los Cristianos och vi skall lyckas att ta oss in i det sociala livet samt skaffa oss ett vardagsliv nere i värmen.

Många svenskar bor som sagt där nere för sina problem med kroppen, men även en del andra bor där för den sköna attityden och det underbara klimatet.

Klimatet på Kanarieöarna sägs vara bland det allra bästa i hela världen för folk med kroppsliga bekymmer såsom reumatism samt fibromyalgi.

Även jag själv kände stor skillnad vad gäller kroppen sist vi var där i en månad och kroppen kändes bättre än på 10 år tror jag. Jätteskönt. Rekommenderas varmt till alla.

Jag har som webbintresserad kollat runt på bloggar om Kanarieöarna och Teneriffa och sett att det saknas personliga bloggar och guider om dessa öar.

Där skall mina sajter om Spanien och Teneriffa ta plats är det tänkt. Säger det med viss risk för att få konkurrens, men det är ok 🙂

Är det någon som löser detta och har sajter vad gäller Spanien och Kanarieöarna, så hör av dig. det kanske finns någon bra kontaktyta.

Tanken är som sagt att fortsätta att arbeta så smått med webben, mestadels då SEO. Det finns överallt ett behov av denna hjälp världen över om du har denna kunskap.

Bara att Googla, så ser du att det finns glapp i stora delar av världen om du har tänkt att arbeta med SEO lokalt någon annanstans ute i världen.

Fredrik Norrbin, som bor på Mallorca har drivit SEO företag sedan 2011 där nere och det fungerar bra fast han inte pratar spanska fullt ut för hans kunder är mestadels svenskar och engelsmän.

Jag gjorde en intervju med Fredrik, som du kan läsa om här.

Arbetet som undersköterska går även det att använda sig av i stora delar av världen, då det finns ett vårdbehov överallt och vi har relativt bra utbildning här i Sverige.

Det gäller att se möjligheterna och sedan använda sig av det man kan. Då tror jag det kan fungera att flytta till många olika platser i världen oavsett vad andra tror eller tycker om det och den speciella plats man har tänkt sig att leva och bo på.

Så vi är mitt uppe i en flytt och håller på att sälja av våra möbler och saker här i Sverige för att börja på nytt nere på Teneriffa.

Det skall bli både spännande och härligt, men samtidigt lite skrämmande att flytta med små barn. Jag tror dock att det är rätt tid för dem att flytta med för de har ännu inte kommit in i att kompisar är det viktigaste i livet.

Barnen håller heller inte på med någon speciell sport, som håller dem fast här i Sverige. Vilket vi nu tycker är riktigt bra.

Har du själv egna drömmar om äventyr och utlandet, så se till att du förverkligar dina drömmar. Livet går fort. Gör det du drömmer om.

Vilka drömmar du än har, så se till att genomföra dem. Det är du värd!

Vill du veta mer om Los Cristianos på södra delen av Teneriffa, så följ länken. Det är en guide, som jag tänker utveckla under de kommande månaderna.

Ha det bäst! Vi ses kanske nere i värmen till hösten!

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.