Mål inför 2011

Såna här blogginlägg är inte helt ovanliga den här tiden på året, men jag kan ju inte vara sämre tänker jag. Bara för att alla andra gör det så betyder det inte att det är fel. Jag tänker därför berätta lite om mina planer och mål inför 2011.

Jag har rent ekonomiska målsättningar inför 2011, eftersom jag nyligen lämnade tryggheten som anställd och numera är egen företagare på heltid. Omsättningen ska öka, om jag inte minns fel omsatte jag ca 40 kkr (kkr betyder tusen kronor) under 2009, och gjorde en vinst på 52 kr. Under 2010 har jag ökat både omsättning och vinst, jag skulle tro att jag har dubblat omsättningen, ca 80 kkr och även vinsten har ökat till kanske 1 kkr. Målsättningen för 2011 är att fortsätta att öka både omsättning och vinstmarginal, dvs öka intäkter mer än utgifterna. Eftersom min enskilda firma ska försörja mig 2011 räknar jag med att behöva en omsättning på omkring 600 kkr och en vinstmarginal på minst 50%. Det skulle innebära att jag får en lön motsvarande ca 16 kkr i månaden. Betydligt mindre än jag har vant mig vid som anställd, men åtminstone bättre än a-kassa.

Jag har också andra målsättningar än rent ekonomiska. En av dessa är att jag ska försöka skicka färre papper, dvs försöka hålla all kommunikation elektronisk. Anledningen till detta är att jag vill minska miljöpåverkan i så stor utsträckning jag kan. Jag skaffade mig under 2010 en SSD-hårddisk, som drar mindre ström, och har som målsättning att under 2011 skaffa mig en LED-skärm, vilket skulle innebära ungefär halva strömförbrukningen. Jag ska också forska i hur energisparläget i Intel i7 fungerar. Om det verkar spara mycket energi finns det kanske möjlighet till en sådan investering också.

Vad gäller mina kunder har jag naturligtvis också målsättningar. Jag ska se till att mina kunder är nöjda och fortsätter att köpa mina tjänster. Det gäller alla typer av kunder, de som köper konsulttimmar, de som köper sökmotoroptimering och de som köper mitt företagspaket. Just de sistnämnda ska jag kämpa för att korta ner leveranstiden för, det har hittills tagit lite för lång tid från beställning till leverans. Jag måste korta ner leveranstiden till under en vecka, eftersom jag inte börjar fakturera innan jag har levererat. Naturligtvis är det svårt att leverera perfektion på mindre än en vecka, men en fullt fungerande hemsida ska kunna bli klar på den tiden.

Sen har jag målsättningar med den här bloggen, så klart. Jag ska se till att producera minst ett längre, kvalitativt inlägg i veckan, som ger dig som besökare något matnyttigt att läsa om. Jag hoppas också att jag ska ta mod till mig att presentera några videor där jag visar hur man kan lösa vissa problem. Utöver detta kommer jag naturligtvis att bajsa ord i vanlig ordning. Jag hoppas kunna attrahera fler läsare och kommentarer under 2011.

Jag ska också ha fler tävlingar här på bloggen, och jag hoppas att tävlingarna ska locka fler än två deltagare i framtiden. Åh, jag höll på att glömma, jag ska naturligtvis också vinna den vadslagning jag har med Adam Alsing.

Vad har du för målsättningar med 2011?

Obs, du vet väl att om du skriver om det på din egen blogg och länkar hit så får du automatiskt en länk bland kommentarerna

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.