Hur man effektiviserar sin affiliate verksamhet

Fredrik Johansson

Hej, jag tänkte börja med att presentera mig kort. Mitt namn är Fredrik Johansson och jag är 24 år. Driver bla ett företag tillsammans med min Sambo som heter Mejo och jobbar även som SEO Expert & Wordpress utvecklare på ett företag i Lund, håller på att göra en ny sida till oss :-). Jag arbetar bland annat med affiliate marknadsföring där jag är verksam inom olika nischer som till exempel fotoframkallning. Fotoframkallning är en bra nisch eftersom man promotar ett gratis erbjudande, detta medför att det oftast är en skapligt hög CR ( conversion rate ).

Om du, likt jag, arbetar med affiliate så kommer du snabbt märka att tiden inte räcker till alla roliga projekt man vill göra. Man har tusen idéer och för varje bra domän man ser, eller nisch man råkar springa över så får man ytterligare idéer. Senast förra veckan drog jag igång en sajt om rabattkoder. Denna sida har inte fått mycket mer kärlek än att jag köpte domänen och snabbt skrev lite innehåll, det är lite så det är liksom – sajten ligger där och får lite kärlek då och då, växer sakta men säkert till en stark och bra domän i nischen. Detta känner du säkert till och vad skall man göra för att effektivisera sitt sajt byggande och affiliate imperium.

Tipset är enkelt och de ”coacher” jag haft sen jag började med affiliate marknadsföring säger samma sak, fokusera och lägg din energi på en nisch. Det är helt rätt och kort efter att jag började fokusera på en nisch i taget så kom resultaten. Både i rankings och inkomster och tillföljd av det så kom även mer motivation och energi. Det dröjde inte länge innan jag hade en stabil månadsinkomst på ca 10.000 i månaden och första placeringen på huvudordet i min första nisch.  Du kan under tiden fokuserar på ett område bestämma dig för nästa, regga en domän och lägga upp content så att sidan hinner få ålder.

Komma över tröskeln, ja man kan beskriva det precis så. Det finns en tröskel som man måste komma över när man tjänar tillräckligt mycket så att man kan börja anlita folk som gör det tidskrävande jobbet åt dig. Du kan, som jag, anlita en skribent som skriver innehållet till dina sajter. Jag kan rekommendera Jonas på GFD som skriver innehåll till många av mina sidor. Jonas skriver bl a regelbundet innehåll och poker nyheter till min nya satellit sida för poker online. När du kommer över tröskeln så går det snabbt att accelerera till nya nivåer och dominera fler nischer, nu gäller det att du kan hålla alla bollar i styr.

Utnyttja alla dina kontakter, gör regelbunda länkbyten med kollegor och gästblogga hos folk. När du gästbloggar, kan vara i princip om vad som helst så brukar man ha möjlighet till att inkludera några länkar till sina projekt.

Nu har jag arbetat med affiliate marknadsföring i drygt 1 år, med SEO / webb i flera. Jag dominerar en nisch och går sedan vidare till nästa. Samarbetar och omger mig av bra folk som istället för att ta min energi ger mig massvis med energi. Ett guldtips är att alltid ge

Mitt mål för 2012 är att snitta 2.000 SEK om dagen genom affiliate – Jag är redan, mer än halvvägs till att uppnå det målet och gårdagens resultat var ca 1500 sek och jag har peakat på en bra bit över 2.000 i Januari.