Är barn en rättighet?

Nu kommer jag att stämplas som både gammalmodig, trångsynt och homofobisk, men det är sånt man får ta när man har valt att driva en blogg som Ordbajsarn.

Jag läser att det kan bli tillåtet för ensamstående kvinnor att insemineras i Sverige. Mina källor är Sveriges Radio, DN, SvD, Dagens Medicin, GP och Expressen, efter en snabb sökning på nätet.

Jag gillar inte det här, jag tycker inte att det är en mänsklig rättighet att få barn. Det föds alldeles för många barn som inte tas om hand ordentligt, ska vi nu bara för att vi kan sätta ännu fler till världen?

Varför inte adoptera ett barn som inte har några föräldrar istället? Det tycker jag borde vara förstahandsalternativet både för ensamstående (både män och kvinnor, insemination funkar ju bara för kvinnor), för homosexuella, och för heterosexuella par som inte kan få egna barn.

Världen är överbefolkad, och vi har gott om barn som inte har föräldrar, och att adoptera är en lösning på båda problemen.

För er kvinnor som är singel och hemskt gärna vill bära på ett barn, gör som kvinnor har gjort sedan tidernas begynnelse, gå på krogen! Jag lovar att det finns nån där som ställer upp. Jag tycker inte att det är en bra idé heller, men jag antar att vi inte kan göra något åt det.

Vad tycker du om insemination för ensamstående kvinnor?

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.