Förresten är det väl killar som ska köpa saker till tjejer?

Idag gick jag igång igen, på en tweet som jag tyvärr inte kan länka till på grund av att personen som skrev har skyddat konto, men jag citerar det här

förresten är det inte killar som ska köpa saker till tjejer eller 😛

Nej det är det inte! Det är det verkligen inte! Var är jämställdheten i det?

När feminister kämpar för jämställdhet handlar det om lika lön för lika arbete (eller i Feministiskt Initiativ gärna högre lön för kvinnor), det handlar om att det ska vara lika många kvinnor som män i riksdagen, i bolagsstyrelser osv, det handlar om att män ska stanna hemma med barn i samma utsträckning som kvinnor.

Så långt är allt gott, jag håller absolut med om att det är bra målsättningar. Jag håller inte alltid med om hur vi ska nå dit, och jag tycker inte alltid att det är viktigt att det är lika många män som kvinnor, utan bara att förutsättningarna ska vara oberoende av kön.

När sedan samma feminister kräver att män ska hålla upp dörren för dem, bära deras väskor, köpa presenter osv, var är jämställdheten då? Handlar feminism och jämställdhet bara om att göra det lättare för kvinnor i samhället?

Varje gång du kräver något för att du är kvinna, betyder det att du underkastar dig männen, och försvagar dig själv.

Nu menar jag inte att det är fel att hålla upp dörrar eller köpa presenter, men sluta sätta kön på det. Jag håller gladeligen upp dörrar åt dig, men inte för att du är kvinna. Jag håller upp dörren för den som kommer efter mig, ibland tar jag några extra snabba steg så jag hinner före, bara för att hålla upp dörren, men jag gör det inte för att du är kvinna, utan för att jag tycker det är en trevlig gest, oavsett kön.

Jag köper inte ofta presenter, varken åt män eller kvinnor. Får du en present av mig är det för att jag gillar dig, och har hittat en lämplig present. Ibland är det bara social kod att ge en present också, kanske ett födelsedagskalas eller liknande. Jag gör ingen skillnad på ditt kön här heller.

Kan vi inte bara vara snälla människor, som gör snälla saker mot varandra, oavsett kön?

För mig är ditt kön helt ointressant för mig ända tills det kommer till sex.

Vad tycker du om saken, är det killar som ska köpa presenter till tjejer?

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.