Förbjuder tiggeri

I Vellinge har man alltså beslutat sig för att införa ett tiggeriförbud. Man tycker alltså på riktigt att Alina (ja, Vellinge har EN tiggare) är ett så stort problem att man har beslutat sig för att förbjuda henne.

Samtidigt ska vi komma ihåg att Lions, Röda Korset, Svenska Kyrkan och andra organisationer självklart inte ska drabbas, det är bara fattiga människor, vars överlevnad hänger på allmänhetens allmosor, som förbjuds att tigga.

Jag är sjukt nyfiken på hur man har formulerat det här förbudet för att säkerställa att det bara är just Alina som drabbas. Jag kan inte låta bli att fungera på om inte pengarna det har kostat att utforma och genomföra det här beslutet hade räckt till att ta Alina ur den fattigdom som gör att hon tvingas tigga för sin överlevnad.

Personligen tycker jag att det är helt galet att man förbjuder tigger. Det är verkligen att sopa problemet under mattan. Man bryr sig inte alls om de här människorna, man vill bara slippa se dem, för att man får dåligt samvete, som Anne-Marie Nilsson uttrycker det i den här artikeln.

Enda vettiga sättet att få stopp på tiggeriet är att utrota fattigdomen, men då måste vi som har i överflöd dela med oss. Det är det tyvärr allt för många som inte är beredda att göra.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.