För att bloggen inte ska glömmas bort

Det är bäst att jag skriver ett inlägg för att bloggen inte ska glömmas bort. Nej, det är inte att Du ska glömma bort bloggen jag är orolig för, det är att jag ska glömma bort den. Uppdateringsfrekvensen här är lite i lägsta laget, och ju längre tid det går mellan desto större blir steget att ta för att skriva något. Därför skriver jag ett inlägg för att påminna mig själv att jag behöver skriva ibland.

Sen är det naturligtvis så att varje gång jag skriver något ökar trafiken lite, och det är ju trevligt. Jag älskar statistik, och tittar med spänning på Google Analytics varje gång jag har postat ett nytt inlägg. Jag gillar att se varifrån i världen mina besökare kommer, och vilka källor det är som genererar trafik.

Den största trafikkällan är Google, och det populäraste inlägget är Sanningen om SFI-bonus, där jag reder ut vad som egentligen gäller om den SFI-bonus som det pratas felaktigt om i sociala medier. När jag postar nya inlägg däremot kommer det mycket trafik från sociala medier, och främst från Twitter. Facebook kommer ganska långt efter, på andra plats. Tittar man däremot ett dygn efter publiceringen har trafiken från Twitter mer eller mindre stannat helt, medan Facebook fortfarande levererar besökare.

Sånt här tycker jag om att nörda ner mig i 🙂

Sen har jag hört önskemål om ny design på bloggen, med bättre anpassning för mobila enheter. Vad tycker du, lämna en kommentar!

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.