Fantastiskt smidigt

I några år nu har jag varit helt torsk på påsklämmor. Livet blir liksom mycket lättare med dem. Jag använder dem till brödpåsar, jag använder dem till påsen med ost, jag använder dem till kaffepaket, jag använder dem till plastpåsar både i kylen och i frysen.

Under förutsättning att du köper en bra sort kommer de hålla helt tätt, och de kommer att hålla länge. Förutom att de håller helt tätt är de smidiga att öppna och stänga, vilket ju är en förutsättning till brödpåsen till exempel, som öppnas och stängs flera gånger om dagen eftersom jag bor med en fru och två tonårspojkar.

Jag marinerar gärna kött i en plastpåse, och innan jag upptäckte hur fantastiskt det är med påsklämmor brukade jag knyta påsen, vilket alltid resulterade i kladd när den skulle öppnas. Med en påsklämma slipper jag kladdet, helt fantastiskt.

Jag har också kompletterat med en stor skopklämma (klämma med inbyggd skopa) till djurens mat. Den passar bra till de stora förpackningar mat jag köper, och eftersom klämman sluter helt tätt vet jag att maten står sig länge. Det sparar vi en hel del pengar på, eftersom de stora förpackningarna blir billigare i längden.

Så nu vet du hur smidigt jag tycker det är att ha en bra påsklämma, eller flera såklart, det går åt några stycken. Det underlättar mitt liv en del, och därför vill jag dela med mig till dig.

Jag hoppas du uppskattar mitt tips. Har du liknande tips får du gärna lämna en kommentar.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.