En dag kvar till valet

Imorgon är det dags för val, och jag har äntligen bestämt mig. För min del blir det miljöpartiet. Jag gillar deras politik, jag gillar att de tillhör vänsterblocket, jag gillar Gustav Fridolin. Framför allt gillar jag Gustavs mycket fina avståndstagande till rasism här i Sydsvenskan.

För det är viktigt att förstå att vi behöver finnas där för människor i nöd, och de flesta av oss verkar förstå det, vilket visas när över 1000 personer sluter upp när en tvååring förirrar sig i skogen utanför min hemstad Hedemora. Tyvärr är det några få som fortfarande tycker att det bästa vi kan göra för människor i nöd, är att dels vägra dem att komma hit i skydd, dels minska biståndet för hjälp på plats, den hjälp som SD säger att dom vill “satsa på”.

Det viktigaste för mig är att du som har rösträtt går och röstar, oavsett vad du röstar på. Det finns idag åtta riksdagspartier, plus två partier som nosar i bakhasorna. Av dessa totalt tio partier finns det nio som jag tycker att det är okej att du röstar på, vilket du vill men inte Sverigedemokraterna.

Eller, jag ska utveckla detta, det är självklart en demokratisk rättighet att rösta på precis vilket parti du vill, det är så demokrati fungerar. Så om du på riktigt tycker att det är okej att jaga invandrare med järnrör, utvisa människor till en säker död, eller tortyr, hylla Hitler och hans anhängare osv, ja men då ska du såklart rösta på Sverigedemokraterna.

Om du däremot har den minsta antydan till medmänsklighet, om du inte vill se en människa torteras till döds på grund av sin hudfärg, religion eller sexuell läggning, då måste du rösta på något annat, på ett parti som står för i alla fall grundläggande mänskliga rättigheter.

Det är inte ett problem om du vill rösta på en fortsatt Allians-regering, som låter riskkapitalbolag driva äldreboenden där de gamla får sova i sin egen avföring, därför att kvartalsrapporter till aktieägarna är viktigare än våra gamlas välbefinnande. Det är okej för mig, för att det är betydligt lindrigare att sova i sin egen avföring än att torteras till döds, även om jag helst ser att även våra äldre har det bra.

Så, rösta nu på vad du vill, men se till att använda din röst, för annars kommer någon annan att använda din tystnad.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.