Cheerleading

Tillsammans med min sambo driver jag sajten Cheerleaders of Sweden, där vi fotograferar svenska cheerleadertävlingar och säljer bilderna på sajten. Vi sprider också en hel del information, och har faktiskt gjort oss ett litet namn i cheerleadersverige. Många frågor kring cheerleading kommer till oss, till exempel var det finns föreningar, eller var man anmäler sig till en tävling. För inte så länge sedan fick vi ett mail från en finsk tjej som undrade om det skulle bli en internationell tävling i samband med SM. Det visste ju inte vi, eftersom vi bara fotograferar tävlingar, men vi visste ju vilken förening som arrangerar SM och kontaktade dem. Det visade sig att det blir en internationell tävling i samband med SM, vilket vi naturligtvis meddelade den finska tjejen.

Vi började verksamheten i början av 2009, och under det första året fotograferade vi DM i Uppsala, DM i Malmö, SM och RM i Nyköping, EM i Nyköping samt VM i Bremen. Japp, vi var faktiskt till Tyskland och fotograferade, som enda svenskar. Enda svenskar som fotograferade alltså, det var två lag från Sverige med och tävlade, och säkert en del publik. I Tyskland är cheerleading stort. Tyvärr hade vi inte möjlighet att fotografera DM i Stockholm eller DM i Boden.

Förra året var mellersta och Stockholms DM ihopslagna, och gick i Kista, där var vi. Vi var också på SM som gick i Uppsala. Tyvärr var vi inte på några andra tävlingar förra året. Ett ganska dåligt år alltså, både när det gäller täckning och med det följer självklart även ekonomin.

I år hoppas vi att det vänder däremot. Vi har blivit inbokade på Stockholms DM, som går imorgon. Vi ska dessutom till Boden den 6/3, till Hudiksvall den 20/3, till Borås den 26/3 för Norra, Mellersta och Södra DM. Sen ska vi tillbaka till Borås den 7-8 maj för SM. På samtliga dessa tävlingar ska vi fotografera både actionbilder och lagfoto. Riktigt roligt tycker jag. Nu fattas bara RM som går i Malmö, men de har inte tagit något beslut ännu. Jag hoppas vi får komma dit också.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.