Betala, förbannade snåljåp

Det är mycket gnäll nu för att Spotify vill ha betalt för att låta oss lyssna på musik. Ve och förbannelse, Spotify är djävulen som vill ha betalt! Dom borde ge oss fri musik gratis!

Nej så tycker inte jag, jag tycker att det är självklart att Spotify ska ta betalt! Jag är intresserad av en tjänst som fungerar bra, är tillgänglig och har stort utbud. Artisterna är intresserade av att få betalt för det dom gör. Spotify kan inte gärna ge både mig och artisterna vad vi vill ha utan att ta betalt. Spotify är ingen välgörenhetsorganisation!

Tänk efter lite vad det egentligen kostar, för att få lyssna på hur mycket musik du vill måste du betala minst 49 kr i månaden. Hur mycket pengar är egentligen det?

Det motsvarar lite mindre än två pantburkar i månaden, eller en PET-flaska.

Det motsvarar ungefär fyra CD-skivor om året.

Det motsvarar ganska precis en öl på krogen.

Det motsvarar ett biobesök varannan månad.

Lyssnar du väldigt lite på musik så är ju fortfarande Spotify Free ett alternativ, med upp till 10 timmar musik i månaden. Lyssnar du mer på musik så tycker jag att du ska sluta vara så förbannat snål, och betala!

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.