Årets oktober har fem fredagar, lördagar och söndagar

Oktober 2010 har 5 fredagar, 5 lördagar och 5 söndagar! Detta är mycket ovanligt, och inträffar faktiskt bara vart 823:e år!

Har du ett Facebook-konto har du säkert läst denna fakta där?

Kanske har du läst andra sanningar också och förundrats. Jag brukar försöka vara källkritisk och slängde ihop ett litet program som listar alla månader under 2000-talet som uppfyller kriteriet med fem fredagar, lördagar och söndagar. Det visar sig ha hänt hittills 10 gånger, varav två gånger i år. Januari 2010 var senast det hände.

Vad kan det bero på att dagens människor är helt befriade från källkritik? Det verkar vara en allmän uppfattning att om det står på internet så är det sant. Jag vill uppmana allmänheten att vara lite mer källkritiska!

För dig som är intresserad av min kod så finns den på pastie.

Hur är det med dig och källkritik? Sprider du vidare liknande “sanningar”, eller kollar du upp fakta först?

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.