Apparna för sommaren

Vi borde kanske lägga ifrån oss mobilerna och njuta av sommaren som är runt hörnet, men kom igen. Vi använder mobilen till så mycket idag att det är stressande att inte ha den! Det finns samtidigt flera appar som kan hjälpa till att göra sommaren ännu bättre och se till att semestern inte spenderas genom att leta efter den bästa stranden. De kan hjälpa oss att hålla koll på alla konserter och evenemang samt hålla oss sysselsatta om vi skulle få tråkigt i hängmattan. 

(Källa: Unsplash)

Fem favoriter i sommar

Det finns appar för flera olika tillfällen, men följande fem kommer att komma till användning hos de flesta. De flesta appar är gratis men det kan behöva göras köp inuti appen.

Myggrapporten: Sommaren kommer med sol och värme (förhoppningsvis). Tyvärr innebär det också att det kommer mygg. Vill du ha koll på vart det finns som mest mygg i din omgivning kan Myggrapporten hjälpa dig och visa vart du inte ska spendera kvällen. 

Time out: Om du letar efter restauranger, barer, sevärdheter och evenemang kan Time Out appen hjälpa dig. Den har koll på det mesta som händer i din omgivning vare sig du befinner dig i Sverige eller utomlands. Du kan boka bord och köpa biljetter direkt i appen. 

Packpoint: Behöver du hjälp med att packa? Packpoint löser det åt dig. Nej, den packar inte väskan åt dig, men den ger förslag på vad du kan ha med dig baserat på hur din resa ser ut. Fyll i vart du ska och hur länge du ska vara borta och du får förslag på packning. 

Weather Pro: Självklart måste man ha koll på vädret, men mobilernas inbyggda väderappar brukar inte hålla hög standard. Weather Pro har extremt detaljerade prognoser och uppger alltifrån vattentemperaturer till mängd UV-strålning. Den fokuserar främst på vädret i Europa.  

Solo traveller: Den här appen är, precis som namnet antyder, en app för den som reser ensam. Vill du hitta någon att utforska en plats med kan du använda appen. Och nej, det är ingen dejtingapp. Det är en app för att få ihop ett gäng med personer som vill besöka samma plats eller delta i samma turistaktivitet. 

Underhållning i mobilen

Utöver ovannämnda appar är det inte fel att fylla mobilen med underhållning. Ladda ned spellistor, podcasts och ljudböcker offline i appar som Spotify och Bookbeat. Det kommer att ta upp minne, men spara på surfmängden. Spelet Fortnite Battle Royale fortsätter att vara en långkörare och ett underhållande tidsfördriv. Samma sak gäller spelet Super Mario Run. Nintendo-fans har även spelet Dr. Mario World att se fram emot i sommar. Söks mer variation har mr green co fyllt sin app med över 500 spelautomater och 300 casinospel. Det går också det att spela på odds och delta i spelautomatsturneringar. Appen tar inte upp mer än 79 MB så du får plats med både spel, film och musik samtidigt. Om du hellre föredrar att titta på spel finns Twitch-appen tillgänglig för både Android och iOS.

(Källa: Unsplash)

Med allt detta i mobilen är du redo för vad sommaren har att erbjuda. Men du kan faktiskt lägga ifrån dig mobilen ibland och bara insupa nuet. Se bara till att inte lämna mobilen helt oövervakad.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.