Allt vad du vill att andra ska göra mot dig…

Jag skriver ju vad jag tycker här på bloggen, ibland håller mina besökare med, och ibland får jag mothugg. Vid flera tillfällen har jag skrivit vad jag tycker om nationalister, rasister, sveriegemokrater, nationalsocialister och annat patrask men framför allt om olika uttalanden de har gjort. Ett av de inläggen som har gett mest reaktioner är när jag redde ut rykten om SFI-bonus.

Nu har jag tröttnat ur lite på rasisternas favorit-anledning till varför vi inte ska stötta invandrare som kommer till vårt land, och tänkte reda ut lite om det också.

Tror du att vi skulle få samma hjälp om vi flyttade till Afghanistan? Nä just det, varför ska vi då hjälpa dem?

Djup suck… Åh du trångsynta lilla idiot! Det är lite saker du inte riktigt har fattat här, jag tänkte berätta lite om det för dig.
Till att börja med lever vi i ett relativt rikt land, med ett väl fungerande socialt skyddsnät. Grunden för detta välfärdssamhälle har vi byggt med hjälp av invandrare. I flera omgångar har vi varit helt beroende av invandrare för att hålla produktionen uppe. Jag misstänker att nästa omgång kommer snart, i samband med att 40-talisterna går i pension.

Afghanistan (mitt exempelland) har inte riktigt samma förutsättningar som vi, en anledning (inte enda) till det kan vara att USA bombat sönder landet.

Glöm sen inte att det är kristna ideal du förespråkar, och om du är det minsta påläst har du hört talas om Jesus? Jesus sa en viktig sak, en som ligger till grund för hela kristendomen och kristna värderingar. Allt vad du vill att andra ska göra mot dig, det ska du också göra mot dem!

Jag säger det igen, ifall det var svårt att förstå, allt vad du vill att andra ska göra mot dig, det ska du också göra mot dem.

Förstår du vad det innebär? Jag tar det en gång till så det får sjunka in ordentligt. Allt vad du vill att andra ska göra mot dig, det ska du också göra mot dem!

Det betyder inte att vi ska stänga våra gränser för dem som behöver komma hit, därför att vi inte är välkomna till dem. Det betyder att vi ska välkomna dem, ta hand om dem, hjälpa dem, därför att det är så vi vill bli behandlade om vi måste fly från vårt land och söka hjälp hos dem.

Det betyder inte att vi ska skapa utanförskap genom att placera dem i förorter och vägra dem förutsättningar för att ta sig in i vårt sammhälle. Det betyder att vi ska välkomna dem, mitt bland oss, och göra vårt bästa för att de ska känna sig hemma, acklimatiseras till vårt samhälle och få ett jobb, eftersom det är så vi skulle vilja bli behandlade om vi blev tvingade att leva i ett annat land.

Tänk på det när du vill skydda svenskheten och de kristna idealen! Glöm inte bort Jesus och hans budskap, vi repeterar en gång till; Allt vad du vill att andra ska göra mot dig, det ska du också göra mot dem!

Det gäller så klart inte bara invandrare, det gäller pensionärer, Östermalmssnobbar, bögar, synthare, rullstolsburna, skåningar och förskolelärare också. Behandla dem som du vill bli behandlad av dem. Svårare än så är det faktiskt inte.

PS. Skulle du tillhöra någon annan religion än kristendomen, så gissar jag att din religion också har någon snubbe som sagt något om att du ska vara snäll.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.